Δικαιώθηκε για μία ακόμα φορά η αντιπολίτευση του Δήμου Φαρκαδόνας για τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε στο αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων για ανταλλαγή αποθήκης σιτηρών με οικόπεδα του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, με την υπ. αριθμό 126608 απόφαση της 7ης Αυγούστου 2020 (βλ. συνημμένο), έκανε δεκτή την προσφυγή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Μπαγιώτη, και απέρριψε την απόφαση του Συμβουλίου που με διαφορά μιας ψήφου επιχείρησε να νομιμοποιήσει την ανταλλαγή των ακινήτων. 

Τα οικόπεδα του Δήμου Φαρκαδόνας, έκτασης 60 στρεμμάτων στα Σερβωτά, αποτελούν διακαή πόθο του προέδρου της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα για να μεταφέρει σε αυτά το εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ. Όμως η προσφερόμενη ως αντάλλαγμα αποθήκη σιτηρών της Ένωσης στη Φαρκαδόνα, θεωρείται από την αντιπολίτευση χαμηλότερης αξίας και δεν δέχεται την ανταλλαγεί την οποία προωθεί η δημοτική αρχή.

Για να γίνει δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης η παραπάνω συναλλαγή, πρέπει να έχει την αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων του συμβουλίου. 

Για περισσότερα δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης:

Download

Ο Μιχάλης Μπαγιώτης