Το μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.

Περί τους 10.000 υγειονομικούς εκτιμάται ότι παραμένουν ακόμη απροστάτευτοι εν μέσω του τελευταίου επιδημικού κύματος, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας και να αποτελούν ζωτικό κομμάτι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Και όπως ορίζει πλέον ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα τεθούν εκτός της εργασίας τους τόσο για τη δική τους προστασία όσο και για εκείνη που αφορά τους ασθενείς που περιθάλπουν.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν επαρχιακά νοσοκομεία, στα οποία τα ποσοστά ανεμβολίαστων φτάνουν έως και 30%. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα.

Σε σύνολο 2.350 υπαλλήλων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς παρέμειναν μέχρι χθες το απόγευμα 120 ανεμβολίαστοι, ενώ μεταξύ των 10.000 υπαλλήλων σε νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας οι ανεμβολίαστοι κινούνται γύρω στους 1.000, ποσοστό 10% συνολικά.

Με πληροφορίες από Ελευθερία