Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, συμμετείχε σε «ποδηλατάδα» που διοργανώθηκε από την ΚΕΔΕ και το Δήμο Αθηναίων, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η συμμετοχή της ΚΕΔΕ σε αυτή τη συμβολική διοργάνωση, γίνεται για να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει η Αυτοδιοίκηση, στην μετά κορωνοϊό εποχή, στην υιοθέτηση ενός νέου, πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στα αστικά κέντρα των πόλεών μας.

Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε ξανά την αξία του να ζεις σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορείς να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και σφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.

Στην Πλατεία Κοτζιά, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχτηκε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, Δημάρχους από όλη την Ελλάδα αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη που ήρθε για να τιμήσει την εκδήλωση και να ανακοινώσει μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, καθώς και την παροχή «οικολογικού μπόνους» για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Οι Δήμαρχοι με τα ποδήλατά τους ξεκίνησαν από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσω Αθηνάς έφτασαν την Ομόνοια, ανέβηκαν τη Σταδίου, πέρασαν από την Πλατεία Συντάγματος, μέσω Φιλελλήνων βγήκαν στην Αμαλίας και κατέληξαν στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.

Τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα που χρησιμοποιήθηκαν στην ποδηλατάδα, παραχωρήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης από την εταιρεία Kosmoride του ομίλου Kosmocar.

Για την σημερινή δράση ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε, ποδήλατο στην πόλη και ως μέσο μετακίνησης και όχι μόνο αναψυχής. Η Αυτοδιοίκηση, μέσω της ΚΕΔΕ, έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία «Έξι για έξω». Να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε για τον πεζό και για το ποδήλατο. Χάρη στις πρωτοβουλίες και του Υπουργείου Περιβάλλοντος μπορούμε να υπολογίζουμε σε καλύτερες μέρες για όλους μας.

Καλύτερες μέρες για να ξαναδούμε τις πόλεις μας όπως τις θέλουμε, όπως τις ονειρευόμαστε. Ανθρώπινες πόλεις για να ζεις.