Πήραν εισιτήριο εισόδου σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και κέρδισαν το μεροκάματο, όμως με… πλαστά πτυχία. Οι έλεγχοι που γίνονται στο Δημόσιο για τη νομιμότητα των πτυχίων των δημοσίων υπαλλήλων αποκάλυψαν ότι τα πτυχία τους ήταν πλαστά. Τέσσερις δημοτικοί υπάλληλοι είδαν τις συμβάσεις τους να λύνονται αυτόματα και κινήθηκε εις βάρος τους νομική διαδικασία.

Στις 21 Νοεμβρίου εξετάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση τριών πρώην δημοτικών υπαλλήλων που απασχολήθηκαν στο Δήμο Βόλου, καταθέτοντας πλαστά πτυχία. Μία από τις κατηγορούμενες εργαζόταν στον πρώην Δήμο Βόλου και οι άλλες τρεις στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας.

Ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει πολιτική αγωγή, απέναντι στους πρώην υπαλλήλους του, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή οικονομική επιτροπή μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας.

Οι τέσσερις πρώην υπάλληλοι κατηγορούνται για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος των κατηγορουμένων και συνολικά ζημία σε βάρος του δημοσίου και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου, ποσού που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση. Επίσης κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος των κατηγορουμένων και συνολική ζημία σε βάρος του Δημοσίου και εν προκειμένω του Δήμου Βόλου, που υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία, «ο Δήμος Βόλου έχει υποστεί τόσο υλική, όσο και ηθική βλάβη, η οποία συνίσταται μεταξύ άλλων και στη μείωση του κύρους, της φήμης και της αξιοπιστίας του Δήμου Βόλου και των υπηρεσιών του, καθώς προσβάλλεται προεχόντως το γενικότερου ενδιαφέροντος έννομο αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην εύρυθμη, σύννομη και άμεμπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, δεδομένου ότι υφίσταται αντικειμενικός αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της αξιόποινης συμπεριφοράς των κατηγορουμένων και της ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε σε βάρος του Δήμου Βόλου».

Κατά απόφασης προστίμου 10.000 ευρώ

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε η Δήμος να ασκήσει προσφυγή κατά απόφασης του 2010 του τότε Νομάρχη Μαγνησίας που επέβαλλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον πρώην Δήμο Πορταριάς για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (αφορούσε στο αποχετευτικό δίκτυο).

Η προσφυγή είχε ασκηθεί το 2011 και η υπόθεση εκδικάζεται την ερχόμενη Πέμπτη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ (Ταχυδρόμος)