Στο μάθημα της Βιολογίας Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ομάδας Προσανατολισμού  Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Στο νομό Τρικάλων οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα. Από τους 502 που δήλωσαν συμμετοχή, παρουσιάστηκαν στις αίθουσες 485 υποψήφιοι, ενώ οι απόντες ήταν 17 με το ποσοστό αποχής να κυμαίνεται στο 3,39%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα θέματα στη Βιολογία είναι μεγάλης έκτασης και αυξημένης δυσκολίας. Καλύπτουν πολύ μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούν κριτική σκέψη. Προορίζονται για άριστα προετοιμασμένους μαθητές.
Στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τα θέματα που καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης χαρακτηρίζονται ως διαβαθμιζόμενης δυσκολίας.
Παράλληλα οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης, του κύκλου Τεχνολογίας και Παραγωγής (των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ομάδα Β’, που δίνουν με το παλιό σύστημα), εξετάστηκαν στο μάθημα της Ηλεκτρολογίας.
Η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα.
Στα ίδια μαθήματα θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, με επιπλέον μαθήματα εξέτασης τα Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ και τα Στοιχεία Παθολογίας.