Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την έλευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης από την Βενετία και έτσι ολοκληρώθηκε το ιερό προσκύνημα με την αποχώρηση του ιερού σκηνώματος από την Ελλάδα.
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 τελέστηκε ο τελευταίος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, όπου  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και συνχοροστάτησαν  ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.
Μετά τον Εσπερινό Αρχιερείς και ιερείς έψαλλαν ενώπιον του ιερού σκηνώματος τα ιερά εγκώμια της Αγίας Ελένης και τον εθνικό ύμνο παρουσία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κλείνοντας αναφέρθηκε στο θαύμα που ζήσαμε όλοι εδώ στην Ελλάδα  κατά την διάρκεια αυτών των ημερών αφού βρέθηκε κοντά μας το σεπτό λείψανο της Αγίας Ελένης και αυτό γιατί οι Χριστιανοί στην εποχή μας περιθωριοποιούνται και παρουσιάζονται ως άτολμοι, δειλοί που δεν μπορούν να αυτενεργήσουν μη προσφέροντας τίποτα στο κοινωνικό σύνολο.
Βόπης Αναστάσιος