Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις απ’ ότι φαίνεται στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ο οποίος ανήκει στο δίκτυο της Hellasnet. Η είδηση της σύλληψης του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του δικτύου Γιάννη Καραγιώργη την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε αναταραχή στους εργαζόμενους του θεσσαλικού καναλιού, ενώ σήμερα ο διευθυντής Σωτήρης Πολύζος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μεταδίδοντας τη δήλωση του κ. Καραγιώργη σχετικά με τα γεγονότα και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί «αφού θα έχει ολοκληρωθεί η εικόνα». Το κυριότερο όμως είναι ότι σήμερα η διοίκηση του καναλιού προχώρησε στην απόλυση τριών δημοσιογράφων. Πρόκειται για τους Χρήστο Τσούμαρη και Νίκη Καραΐσκου από τη Λάρισα και Γιώργο Μπανάτσα από την Καρδίτσα. Ο πρώτος εργαζόταν ως ρεπόρτερ, η δεύτερη ως παρουσιάστρια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων, ενώ ο τρίτος συμμετείχε ως βασικός σχολιαστής στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», ενώ παράλληλα παρουσίαζε και την πολιτική εκπομπή «Ηλεκτρική Καρέκλα».

Οι απολύσεις όπως είναι λογικό επέφεραν σημαντικές αλλαγές και στο πρόγραμμα της TRT, τις οποίες γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Πολύζος, καθώς καταργήθηκε το απογευματινό δελτίο στις 6 μ.μ. και το βραδινό δελτίο μετακινείται στις 9 .μ.μ και την παρουσίασή του αναλαμβάνει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο έχει αποχωρήσει εδώ και κάποιους μήνες και ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος είχε αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων του δικτύου της Hellasnet. Αρκετά ήταν βέβαια και τα στελέχη που πέρασαν και αποχώρησαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εταιρία.

Ονόματα όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, η Εύα Σερπιώτη και ο Γιάννης Παπουτσάνης ο οποίος είχε αναλάβει τον αρχικό σχεδιασμό δεν «στέριωσαν» παρά μόνο για λίγο.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός που υπήρξε για τη δημιουργία ενός ισχυρού τηλεοπτικού δικτύου στην περιφέρεια του οποίο θα διεκδικούσε με αξιώσεις σημαντικό μερίδιο της τηλεθέασης, αλλά κυρίως της διαφημιστικής πίτας, ένα χρόνο μετά έχει καταρρεύσει. Οι προσδοκίες που δημιούργησε με την είσοδό του στα Μέσα Ενημέρωσης ο εφοπλιστής Γιάννη Καραγιώργης δυστυχώς ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Με την πώλησή του από τον Άγγελο Αντωνίου, το θεσσαλικό κανάλι μετατράπηκε σε απλό δίαυλο εκπομπής για μεγάλο μέρος του προγράμματος του σταθμού Attica του Ν.Αττικής. Το θεσσαλικό πρόγραμμα περιορίστηκε, ενώ απομακρύνθηκαν και αρκετά άτομα τα οποία είχαν ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με το κανάλι, όπως ο Μάκης Θεοδώρου, ο Γιάννης Αναστασίου, , ο Αδάμ Λεκάκης καθώς και ο Δημήτρης Χαλάς ο οποίος αντικατέστησε τον Χρήστο Μπουκώρο όταν αυτός εκλέχθηκε Βουλευτής Μαγνησίας. Παράλληλα απομακρύνθηκε και ο Απόστολος Γαλάτης που παρουσίαζε την αθλητική εκπομπή «Κυριακάτικη Αρένα» καθώς κρίθηκε ότι δεν ταίριαζε με τη νέα αισθητική του καναλιού.

Σήμερα το άλλοτε κραταιό θεσσαλικό κανάλι, που χτυπούσε ποσοστά τηλεθέασης μεγαλύτερα και από το Mega, συρρικνώνεται διαρκώς. Πλέον ζωντανές εκπομπές είναι μόνο αυτή του Σωτήρη Πολύζου κάθε μεσημέρι, το δελτίο ειδήσεων που πλέον θα παρουσιάζει ο Αν.Γιουρμετάκης και η αθλητική εκπομπή SuperSports με την Έλενα Οικονόμου. Η καλή προσπάθεια που έκανε η δημοσιογράφος Άρτεμις Καλαμοφιώργου με την εκπομπή Women’s life που μεταδιδόταν κάθε Σάββατο απόγευμα, δυστυχώς διακόπηκε και παίζει «κονσέρβα» προηγούμενα επεισόδια. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου η εκπομπή που μεταδόθηκε έδινε συμβουλές για έξυπνες μεταμφιέσεις και ευχές για «καλές απόκριες». Επίσης η εκπομπή που προσέλκυε μεγάλο ενδιαφέρον για τους αγρότες και την οποία παρουσίαζε ο Θοδωρής Σδρούλιας, διακόπηκε εδώ και αρκετό και πλέον μεταδίδονται παλαιότερα επεισόδια. Αυτό που διαφαίνεται μετά και τις απολύσεις τεσσάρων δημοσιογράφων, είναι ότι ο σταθμός θα περιοριστεί στην κάλυψη της επικαιρότητας σε Βόλο και Λάρισα, προσπαθώντας έτσι να ορθοποδήσει για όσο διάστημα μπορεί. Σε περίπτωση πάντως που ανοίξει η διαδικασία προκήρυξης αδειών για την περιφέρεια, εκτιμάται ότι θα αναζητηθεί νέος χρηματοδότης.

magnesianews.gr