Αιτήσεις για 4.109 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού θα δέχονται ο ΟΑΕΔ και το ΑΣΕΠ για τις επόμενες εβδομάδες, από υποψήφιους όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών που επιθυμούν να προσληφθούν στο υπουργείο Υγείας, στον ΑΔΜΗΕ ή στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα, έως τις 21 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, για τις 1.135 συμβάσεις 12μηνης διάρκειας στον τομέα της Υγείας.
Το «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας» απευθύνεται μόνο στους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού μακροχρόνια ανέργους και στους ανέργους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες, με την εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Τέσσερις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 25 του μήνα, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 2.868 ατόμων για δύο χρόνια, τα οποία θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) και των αποκεντρωμένων μονάδων τους.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 2.390 άτομα στις ειδικότητες Ιατροί Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής, ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας και ΠΕ Διοικητικού–Οικονομικού, καθώς και 478 ΤΕ Επισκέπτες Υγείας.
Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr), επιλέγοντας έως και πέντε θέσεις της ειδικότητάς τους.
Στο μεταξύ ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις σε δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, που αφορούν 76 θέσεις μονίμων στον ΑΔΜΗΕ και 30 στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι αιτήσεις για την 10Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 76 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον ΑΔΜΗΕ ξεκινούν στις 29 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 13 Σεπτεμβρίου.
Αντίστοιχα για την 11Κ/2017 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά 30 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 31 Αυγούστου και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: insider.gr