Με μεγάλες απώλειες ως προς τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης εξήλθε η «Θεσσαλία στην καρδιά μας» του Νίκου Τσιλιμίγκα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή εκπροσώπων στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), ο Τσιλιμίγκας ...αυτοπροτάθηκε αλλά έξι σύμβουλοι από την παράταξή του δεν τον ψήφισαν καν. Τελικά ισοψήφισε με τον Ρίζο Κομήτσα και εξελέγη κατόπιν κληρώσεως.

Η αποδοκιμασία από το εσωτερικό της ίδιας της παράταξής του δείχνει ότι η πολιτική αποδόμηση του γιατρού είναι ραγδαία. Η αμφισβήτησή του φανερώνει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει να ηγείται μιας παράταξης η οποία καλείται να επιτελέσει τον εποικοδομητικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. 

Είναι η ίδια παράταξη που, από υποτιθέμενο φαβορί λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, διασύρθηκε στην κάλπη, χάνοντας από την πρώτη Κυριακή από τον συνδυασμό Αγοραστού, με βασικό υπεύθυνο για την συντριβή της τον ίδιο τον Τσιλιμίγκα.

Κώστας Τόλης Εφ. ΚΟΣΜΟΣ