Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Basket League και τα Τρίκαλα αναζητούν πλέον μια νίκη για να κλειδώσουν την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με 31 βαθμούς μαζί με τον Αρκαδικό και τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ποια όμως είναι τα νέα δεδομένα;
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα basketblog.gr «αυτή η ισοβαθμία ευνοεί αρχικά τα Τρίκαλα, καθώς έχουν πάρει δύο νίκες απέναντι στον Κόροιβο κι έχουν υπέρ τους τη διαφορά με τον Αρκαδικό. Αυτό το 0-2 για τους Ηλείους, είναι και το «σκορ» που τους οδηγεί στην Α2, καθώς με τον Αρκαδικό υπάρχει απόλυτη ισορροπία στις νίκες. Αν αντιθέτως, καταλήξουμε με «διπλή» ισοβαθμία Αρκαδικού-Κοροίβου, τότε οι Τριπολιτσιώτες μάλλον θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία, καθώς δύσκολα θα αμφισβητηθεί η καλύτερη συνολική διαφορά που έχει το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου.
Στο πρόγραμμα των Τρικάλων, αρχικά, υπάρχει εκτός έδρας ματς με το Λαύριο, ενώ στο φινάλε η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών. Κι αν ο πρώτος αντίπαλος θελήσει να «κυνηγήσει» τα play-offs, τότε προσφέρεται μια εντός έδρας νίκη στην τελευταία αγωνιστική, αφού οι Αχαιοί μάλλον θα ταξιδέψουν αδιάφοροι βαθμολογικά στα Τρίκαλα.
Για τον Αρκαδικό, επόμενο ματς «ζωής και θανάτου», είναι αυτό με την καταδικασμένη Καβάλα στο ΔΑΚ Τρίπολης, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή, μάλλον μας προϊδεάζει επίσης για μια νίκη έστω στα επόμενα δύο ματς για τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, εκτός κι αν «αυτοκτονήσουν» κόντρα στο υποβιβασμένο σύνολο του Στιβ Γιατζόγλου, ή πετύχουν «διπλό-έκπληξη» στην Αθήνα.
Τέλος, ο Κόροιβος έχει να πάει στην Πυλαία για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ενώ τον τελευταίο του φετινό «χορό», θα τον κάνει με το Λαύριο στο Κλειστό της Ήλιδας. Άλλο ένα πρόγραμμα, λοιπόν, που μας βάζει εκ νέου στη λογική, ότι μάλλον θα επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, αν και στην τελευταία αγωνιστική μπορεί να μετρήσει η παράμετρος της «μάχης» του Λαυρίου για τα play-offs, σε περίπτωση που την επόμενη αγωνιστική κερδίσει τα Τρίκαλα.
Με βάση τη λογική πάντα, το συμπέρασμα που συνάγεται μας οδηγεί σε «τριπλή» ισοβαθμία και στο φινάλε, η οποία όπως αναφέραμε, ευνοεί Τρίκαλα και Αρκαδικό. Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάμε και το ρόλο ρυθμιστή που παίζει πια το Λαύριο, ανάλογα με το αν δει «ζεστά» ή όχι, την υπόθεση των play-offs. Σε περίπτωση «εκκωφαντικών» αποτελεσμάτων, ασφαλώς οι ισορροπίες πάλι αλλάζουν...»