Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη στα Τρίκαλα. Τα οικονομικά προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους στην ομάδα του Φώτη Τακιανού, με αποτέλεσμα να αποψιλώσουν το ρόστερ. Έτσι, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η κατάσταση έγινε πολύ άσχημη, μιας και αγωνίστηκαν μόλις 7 παίκτες.
Όπως ήταν αναμενόμενο άπαντες στην τοπική κοινωνία θορυβήθηκαν για το μέλλον της ομάδας τόσο στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, όσο και γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA δεν ήταν λίγοι οι παράγοντες της περιοχής που ανέλαβαν δράση. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ώρες υπήρξε έντονη κινητικότητα στα Τρίκαλα, ώστε να συγκεντρωθούν λεφτά για να πάρει... ανάσα η ομάδα.
Σε αυτή την προσπάθεια βοήθησε και ο Δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συνέβαλε οικονομικά στην προσπάθεια της ομάδας για να σταθεί στα πόδια της. Οι κινήσεις αυτές είχαν αποτέλεσμα καθώς υπήρξαν πληρωμές τις τελευταίες ώρες και άπαντες στα Τρίκαλα πήραν την απόφαση να κάνουν την ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν τα Τρίκαλα στην Stoiximan.gr Basket League.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πέραν του Τζον Φιλντς που θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν, κάτοικοι Τρικάλων θα παραμείνουν και οι Μάρκο Τέγιτς και Ξαβιέ Τέιμς, ενώ ήδη ο Φώτης Τακιανός και οι συνεργάτες του «χτενίζουν» την αγορά για την απόκτηση τριών ξένων παικτών (δύο περιφερειακών και ενός ψηλού), με σκοπό να διατηρήσει τα Τρίκαλα ανταγωνιστικά στο φετινό πρωτάθλημα.

sdna.gr