Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Μαϊου στη Μεσσήνη Καλαμάτας  η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων με τη συμμετοχή και του ΑΠ Τρίκαλα με τον αθλητή Δημήτριο Θανασάκη  στα 58 κιλά.
Έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση ο Δ. Θανασάκης πήρε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του. Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου στη σειρά των πολλαπλών δράσεων και των αγωνιστικών επιτυχιών του συλλόγου μας προστίθενται για φέτος ακόμη μια καλή θέση και μετάλλιο σε πανελλήνιους αγώνες. 
Ο σύλλογός μας στην προσπάθειά του να συνεισφέρει τόσο στην αθλητική όσο και στην κοινωνική ζωή των παιδιών, συνεχίζει να διοργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναζήτηση της ομορφιάς του αθλητισμού μέσω της συμμετοχής καθώς και την αυτονόητη διασύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την κοινωνική προσφορά.
Η υπεροχή είναι μέρος της ευρύτερης αυτής παιδείας την οποία προσπαθεί να αποκτήσει ο νέος. Η υπεροχή σχετίζεται με τον τρόπο που αγωνίζεται κανείς, άσχετα αν στο τέλος είναι νικητής ή όχι. Η νίκη δεν αποτελεί πλέον κριτήριο υπεροχής. Σημασία έχει η συμμετοχή, η καλή διαγωγή και η επίδειξη του αθλητικού πνεύματος.
Προτεραιότητα του ΑΠΣ Τρίκαλα είναι ο αθλητής και η πραγματική ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος.
Το Δ.Σ. του συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρει τον αθλητή για τη συμμετοχή και την προσπάθειά του».