Ελπίδες τρέφουν Τρίκαλα και Ηρακλής, μετά την αναφορά του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη στην Βουλή για αύξηση των ομάδων της Super League 2.
Μετά την αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη στη Βουλή για το θέμα της αναδιάρθρωσης (ότι μπορεί να αυξηθούν οι ομάδες της Super League 2 από 12 σε 14) Τρίκαλα και Ηρακλής ελπίζουν να αγωνιστούν σε αυτή την κατηγορία.
Οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν στην Football League, καθώς τερμάτισαν κάτω από τη 10η θέση, ωστόσο σε περίπτωση που γίνουν 14 οι ομάδες που θα μετέχουν στη Super League 2 δεν αποκλείεται να είναι εκείνες αυτές που θα πάρουν τα πολυπόθητα εισιτήρια.
Αναλυτικά η τροπολογία για την αναδιάρθρωση που ψηφίστηκε στη Βουλή προβλέπει:
-Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019 – 2020 είναι τρία. Η Super League 1 (A’ Eθνική), όπως μετονομάζεται η σημερινή Super League, η υπό σύσταση Super League 2 (B’ Eθνική) και η Football League (Γ’ Εθνική), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.
-Η υφιστάμενη ερασιτεχνική Γ’ Εθνική παραμένει ως έχει. Οι ομάδες που θα προβιβαστούν φέτος στη Football League οφείλουν εντός 30 ημερών από την επικύρωση της βαθμολογία να μετατραπούν σε ΠΑΕ.
-Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων. Εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι για συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Super League 2 ή της Football League, το καταστατικό μπορεί να προβλέψει τη λήψη απόφασης αποκλειστικά από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Super League 2 ή Football League αντίστοιχα.
– Aπό τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κατηγορίας το 2% θα πηγαίνει στη Super League, και συνολικά 9% στην «Ένωση Super League 2 και Football League».
– Η «Ένωση Super League 2 και Football League» θα έχουν κοινό ΔΣ στο οποίο θα μετέχουν όλα τα της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.

fosonline.gr