Συνέχισε το νικηφόρο σερί στην Football League o ΑΟ Τρίκαλα κερδίζοντας την Μεγάλη Τετάρτη την Αναγέννηση Καρδίτσας με 0-2 εκτός έδρας.

Τα Τρίκαλα πήραν το ντέρμπι της Δυτικής Θεσσαλίας χάρη στα γκολ του Νίκου Κουσκουνά στο 18ο και 39ο λεπτό.

Ο αγώνας

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 7' για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γκόλιας εκτέλεσε φάουλ και ο Πρίφτης έκανε κακή έξοδο στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Βέρτζο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Στο 12' το δυνατό σουτ του Κουσκουνά ήταν άστοχο, όμως ο δεινός σκόρερ ήταν πιο αποτελεσματικός στο 19ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα με κοντινό πλασέ ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκόλιας και πρώτη κεφαλιά του Γιαννιτσάνη.

Η ΑΣΑ προσπάθησε να αντιδράσει με ένα σουτ του Ντάνκουα στο 21' που πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Τρικαλινοί ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Στεφάνοβιτς από τον Πρίφτη, ωστόσο ο διαιτητής Σωτηριάδης έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Σέρβο μέσο.

Στο 30' ο Κουσκουνάς βγήκε στο τετ α τετ με τον Πρίφτη, αλλά δεν ενήργησε σωστά και έπεσε στο έδαφος δίχως να υποδειχθεί ορθώς κάποια παράβαση, όμως στο 38' νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο φορ του ΑΟΤ βγήκε πάλι σε θέση τετ α τετ, με το πλασέ που έκανε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά με κεφαλιά πέτυχε το 17ο φετινό του τέρμα και διαμόρφωσε το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στη μείωση του σκορ στο 49', όταν ο Υφαντής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, οι αμυντικοί των Τρικάλων δεν έδιωξαν σωστά και η μπάλα στρώθηκε στον Ντιατά, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι και την έστειλε λίγο άουτ.

Στο 66' ο Τζέκος έκανε το σουτ μετά από γύρισμα του Ζδράβου και ο Αποστολίδης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα, με τον Κουσκουνά για τα Τρίκαλα να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ στο 70' και τον Πρίφτη να το εξουδετερώνει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό καταγράφηκε άλλη μια σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Ντεμπελέ να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον Λαμπάκη να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ οι «κυανέρυθροι» απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Αρναρέλλη στο 88', που δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Πρίφτη.

Εντέλει, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές από την Καρδίτσα και διπλασίασαν τις φετινές τους επικρατήσεις, αφού είχαν κερδίσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 3-1.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Ζδράβος, Τζάνης, Δημόπουλος, Κισκαμπάνης, Σμίλτος, Ντάνκουα, Υφαντής (66' Τσιλούλης), Τζέκος, Μπιτέλης, Μπλέντι

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά (83' Αρναρέλλης), Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς (68' Μπαλμπόα), Γιαννιτσάνης (86' Σαρακατσάνος).

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)

Βοηθοί: Κεσίσογλου (Πέλλας), Παπαδόπουλος (Κοζάνης)

Αναλυτικά, η 26η αγωνιστική: 

Μεγάλη Τετάρτη, 12/4 

Κισσαμικός-Καλλονή 4-1 

(21', 87' Μαρτίνες, 36' Κίκε Μπουλά, 80' Στογιάνοφ-56' πεν. Λαμπράκης) 

Σπάρτη-Χανιά 3-1 

(33' Μπουντόπουλος, 75', 87' Φράγκος-51' Ρούνεϊ) 

Αγροτικός Αστέρας-Λαμία 0-1 

(73' Ρότσα) 

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 0-1 

(3' Βουό) 

Αχαρναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 0-2 

(14’ Σιατραβάνης, 35’ Αλμπάνης) 

Αναγέννηση Καρδίτσας-Τρίκαλα 0-2 

(19’, 38’ Κουσκουνάς) 

Καλλιθέα-Πανθρακικός 3-0 (α.α.) 

Μεγάλη Πέμπτη, 13/4 

Παναιγιάλειος-Άρης (15:00) 

Αιγινιακός-Πανελευσινιακός (16:00) 

Η επόμενη (27η) αγωνιστική: 

Σάββατο, 22/4 

Λαμία-Πανσερραϊκός (15:00) 

Κυριακή, 23/4 (16:00) 

Άρης-Αγροτικός Αστέρας (15:00) 

Απόλλων Σμύρνης-Καλλονή 

Χανιά-Αναγέννηση Καρδίτσας 

ΟΦΗ-Αχαρναϊκός 

Πανελευσινιακός-Κισσαμικός 

Πανθρακικός-Παναιγιάλειος 

Σπάρτη-Καλλιθέα 

Τρίκαλα-Αιγινιακός 

*Με πληροφορίες από a-sports.gr, εικόνα από goaltrikala.gr