Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της Football League και το θέμα των ομάδων που είναι να εξασφαλίσουν την άνοδο και να υποβιβαστούν δεν έχει ξεκαθαρίσει. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα sport24.gr πιο ξεκάθαρο το τοπίο στην κορυφή. Αναλυτικά:
Η μια νίκη της Κέρκυρας
Στα τέσσερα ματς που καλείται να δώσει από εδώ και στο εξής η Κέρκυρα, μια νίκη να πετύχει και εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο. Αυτό διότι το ένα εξ αυτών είναι στα χαρτιά, με τον Ολυμπιακό Βόλου. Άρα με ένα επιπλέον τρίποντο θα φτάσει τους 72 βαθμούς, τους οποίους τα Τρίκαλα δεν γίνεται να αγγίξουν. Ακόμα και το 4x4 να κάνει ο ΑΟΤ, θα φτάσει 71 πόντους.
Το πρόγραμμα της Κέρκυρας:
31η αγωνιστική: Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης
32η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα
33η αγωνιστική: Κέρκυρα - Κισσαμικός
34η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Κέρκυρα
Με 2x4 "καθαρίζει" η ΑΕΛ
Αν η ΑΕΛ επικρατούσε τη Μεγάλη Τετάρτη (27/4) των Τρικάλων, η Κέρκυρα θα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο, ενώ η ίδια θα ήθελε μία ακόμα επικράτηση για τον προβιβασμό. Εντέλει γνώρισε την πιο βαριά εφετινή της ήττα (3-0). Οι "βυσσινί" έχουν 66 βαθμούς και ως εκ τούτου με δύο τρίποντα στα προσεχή τέσσερα ματς "καθαρίζουν". Μπορεί, φυσικά, ούτε αυτές να χρειαστούν, αν τα Τρίκαλα δεν προχωρήσουν με σερί νικών.
Το πρόγραμμα της ΑΕΛ:
31η αγωνιστική: ΑΕΛ - Πανσερραϊκός
32η αγωνιστική: Ζάκυνθος - ΑΕΛ
33η αγωνιστική: ΑΕΛ - ΑΟ Χανιά
34η αγωνιστική: Αχαρναϊκός - ΑΕΛ
Όλα έστω για την 3η θέση τα Τρίκαλα
Μαθηματικά τα Τρίκαλα δεν έχουν χάσει τις ελπίδες τους για άνοδο. Είναι σαφές όμως ότι αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Ο ΑΟΤ έχει 59 βαθμούς, αλλά από τα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν, τα δύο είναι στα χαρτιά, με Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη. Οι Θεσσαλοί θέλουν πάση θυσία να κατακτήσουν την 3η θέση, διότι εκτιμούν ότι η ΑΕΛ δεν θα αδειοδοτηθεί και έτσι θα ανέβουν αυτοί. Μοιάζει πάντως απίθανο να χαθεί η τριάδα για τους "κυανέρυθρους" μετά με την ποινή που θα επιβληθεί στον Απόλλωνα.
Το πρόγραμμα των Τρικάλων:
31η αγωνιστική: Παναιγιάλειος - Τρίκαλα
32η αγωνιστική: Τρίκαλα - Εργοτέλης
33η αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - Τρίκαλα
34η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου - Τρίκαλα
"Καταδικάστηκε" ο Απόλλων
Η 25η αγωνιστική αποδείχθηκε "καταδικαστική" για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ενώ η ομάδα της Ριζούπολης ήταν κοντά στη δυάδα, η χρησιμοποίηση έξι ξένων παικτών στην ενδεκάδα έφερε μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών. Η υπόθεση εκδικάστηκε, αλλά η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί. Το -6 δύσκολα θα το γλιτώσει η "Ελαφρά Ταξιαρχία", η οποία από τους 60 βαθμούς θα πάει στους 54, δηλαδή στο -5 από τα Τρίκαλα. Έτσι, θα πέσει στην 4η θέση. Για αυτό δεν υπάρχουν ελπίδες όχι μόνο για άνοδο, αλλά ούτε για την 3η θέση.
H βαθμολογία ύστερα από 30 αγώνες:
1. ΑΕΛ 66
2. Κέρκυρα 66
...................................................
3. Απόλλων Σμύρνης 60
4. Τρίκαλα 59
5. Λαμία 48
6. Κισσαμικός 48
7. Καλλιθέα 43
8. Αχαρναϊκός 38
9. Παναιγιάλειος 37
10. Πανσερραϊκός 37
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 36
12. Χανιά 35
13. Αγροτικός 34
14. Ζάκυνθος 31
...................................................
15. Πανελευσινιακός 25
16. Παναχαϊκή 25
17. Ολυμπιακός Βόλου 10
18. Εργοτέλης 7