Θα είναι και πάλι εκεί... Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τα Τρίκαλα πέταξαν μία ομάδα Σούπερ Λίγκας εκτός Κυπέλλου και θα δώσουν και πάλι παρών στη φάση των «16» μετά το 0-0 με την Κέρκυρα το απόγευμα της Τετάρτης (29/11).
Πέρυσι οι Θεσσαλοί είχαν αφήσει εκτός στο τελευταίο ματς την ΑΕΛ και φέτος κάνουν το ίδιο με τους Επτανήσιους. Ήταν καλύτεροι συνολικά από τον αντίπαλό τους, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες και με αυτό τον τρόπο πήραν την ισοπαλία που έψαχναν.
Το ματς ήταν πολύ δυνατό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο οι κίτρινες έβγαιναν η μία μετά την άλλη, και εκεί ο ΑΟΤ είχε τον τρόπο του. Στους διακριθέντες οι Χιντζίδης και Βέρτζος, καλά πήγε και ο Τεγούσης. Δεν είχε ουσία ο Ντιατά.
Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τις δύο ομάδες να μπαίνουν από την αρχή δυνατά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Οι φάσεις στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετές μπροστά από τις δύο εστίες με τα Τρίκαλα να πατούν καλύτερα και να φτάνουν και πιο κοντά στο γκολ στο 6' με τον Γροντή.
Μετά το τέταρτο έπεσε κάπως ο ρυθμός και ήταν και λογικό. Αυτό βόλεψε την Κέρκυρα, η οποία προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κοντρολάρει έτσι το παιχνίδι. Της έλειπε, όμως, η καλή τελική επιλογή και η έμπνευση από τα χαφ για να ξεκλειδώσει η αντίπαλη άμυνα.
Σταδιακά τα Τρίκαλα σταμάτησαν να απειλούν και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο χωρίς ουσιαστική φάση. Μόνο από τα στημένα του Χιντζίδη επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα και από εκεί και πέρα βαθιές μπαλιές με στόχο τον Ντιατά.
Όσο για την Κέρκυρα, ο Μπάουμαν ήταν αρκετά κινητικός και δημιουργούσε προβλήματα, αλλά δεν ήταν τόσο ομαδικός. Κάποια στιγμή έφτασε ο Κρητικός να ζητήσει από το τεχνικό επιτελείο να του μιλήσουν του Αργεντινού για να δίνει την μπάλα! Έφτασαν, πάντως, σε τελικές οι Φαίακες, αλλά δεν έβρισκαν στόχο.
Δεν ήταν τόσο καλό το δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε η σκοπιμότητα στο παιχνίδι και αυτό έκανε τις δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές. Εκείνος που πατούσε καλύτερα, όμως, παρόλο που του έκανε και η ισοπαλία ήταν ο ΑΟΤ, ο οποίος μέχρι το 70' είχε δύο τελικές και μία αντεπίθεση με τον Ντιατά.
Ο Βοσνιάδης έριξε στο παιχνίδι τους Γκόμες και Γεωργίου για να ανεβάσει τη δεξιά του πλευρά, αλλά η ομάδα του δεν ήταν καλή. Έχανε βασικά τις μάχες στον χώρο του κέντρου και από εκεί ξεκινούσαν για εκείνη τα προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει.
Προς τα τελευταία λεπτά του αγώνα τα Τρίκαλα ήταν λογικό να αφήσουν την μπάλα στους φιλοξενούμενους και να δημιουργήσουν μία διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την εστία του Αθανασόπουλου. Αυτό δυσκόλεψε αρκετά την Κέρκυρα, η οποία έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο.
Στο 80' ο Βοσνιάδης πέρασε στο ματς τον Βάργκας, του ζήτησε να παίξει δεύτερος επιθετικός και γύρισε τον Ζορμπά πιο πίσω μετατρέποντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2. Αυτό δεν λειτούργησε και με εξαίρεση το ορθώς ακυρωθέν γκολ του Γεωργίου στο 90'+3 άλλη φάση δεν έκαναν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν απέφυγαν έτσι τον αποκλεισμό.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας), βοηθοί του οι Ποντίκης (Πρέβεζας) και Πασχάλης (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Τάσης (Ηπείρου).
Κίτρινες: 8' Πάνος, 66' Ντιατά, 76' Ανδρεόπουλος, 77', Βέρτζος, 81' Τόμιτς, 87' Τεγούσης, 90'+4 Αθανασόπουλος - 40' Κρητικός, 77' Μπαλάφας, 78' Κόντος, 90'+4 Αναστασίου
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Πάνος, Βέρτζος, Γιαννίτσης, Χιντζίδης, Τεγούσης, Τζόκιτς(59' Τόμιτς), Μίλιεβιτς (57' Ανδρεόπουλος), Τσίπρας, Γροντής, Ντιατά (75' Ζγκούρι).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Κουτζβασίλης, Σπίνουλας (54' Γκόμες), Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Ανασατασίου, Κρητικός, Μπαλάφας (80' Βάργκας), Κόντος, Ζορμπάς, Μεληκιώτης (54' Γεωργίου), Μπάουμαν.

a-sports.gr