Η φετινή σεζόν ήταν ξεχωριστή για τον Κέλσεϊ Μπάρλοου. Ο Αμερικανός άσος, γιος του μεγάλου Κεν Μπάρλοου, αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα των Τρικάλων και από τους πρώτους μήνες παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να λογίζεται ως μια από τις αποκαλύψεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ τη νέα σεζόν θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ, έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τους Θεσσαλούς. Τι ήταν, όμως, αυτό που ώθησε την Ένωση να προχωρήσει στην μεταγραφή του; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω…
Ο Μπάρλοου ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Τρικάλων. Επιθετικά ήταν σημείο αναφοράς και δεν ήταν τυχαίο πως ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με 363 πόντους στο σύνολο, 4 λιγότερους από τον Ουίλ Κάμινγκς που είχε 367.
Ο Μπάρλοου δεν έχασε κανένα παιχνίδι της ομάδας του, αγωνιζόμενος και στα 26 παιχνίδια πρωταθλήματος. Οι αριθμοί του, μάλιστα, μαρτυρούν πως ήταν το σημείο αναφοράς των Τρικάλων. Αυτό γιατί μέτρησε 13,9 πόντους κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε πως στα 20 από τα 26 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ μονοψήφιο αριθμό είχε στα παιχνίδια: Τρίκαλα-ΑΕΚ (9 πόντοι), Ρέθυμνο-Τρίκαλα (6 πόντοι), Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (9 πόντοι), Τρίκαλα-Ολυμπιακός 5 πόντοι), Τρίκαλα-Προμηθέας (9 πόντοι) και Τρίκαλα-Κόροιβος (3 πόντοι).
Σε όλα τα παιχνίδια σκόραρε, πράγμα που δείχνει πως η επαφή του με το καλάθι είναι… ερωτική!
Από εκεί και πέρα, μέτρησε και 1 νταμπλ νταμπλ, στο παιχνίδι των Τρικάλων με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ σε 34’07’’ που αγωνίστηκε.
Παράλληλα, πολλή δουλειά έκανε και στο κομμάτι των ριμπάουντ. Εκεί είχε 4,3 κατά μέσο όρο, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν επιθετικά (3,5 κατά μέσο όρο, έναντι 1 αμυντικού). Επιπλέον, ήταν θετικός και στην αναλογία ασίστ/λάθη, έχοντας 3,1 ασίστ και 2,6 λάθη κατά μέσο όρο.
Όσον αφορά τα ποσοστά του, ο Μπάρλοου μέτρησε 46.4% στα δίποντα (79/170) και 28,1% στα τρίποντα (48/171). Αρκετά άστοχος ήταν και στις βολές, όπου μέτρησε 61/96 και ποσοστό 63,5%. Όλα αυτά για έναν παίκτη που πήρε… από το χέρι τα Τρίκαλα και από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό κατάφερε να «σώσει» την παρτίδα αρκετές αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Δείτε το βίντεο:

enwsi.gr