To νικηφόρο σερί του ΑΟΤ συνεχίστηκε και κόντρα στην Σπάρτη. Οι «κυανέρυθροι» με γκολ του Κουσκουνά (φωτογραφία από goaltrikala.gr) από το 18’ πήραν τη νίκη με 1-0 από τους φιλοξενούμενους που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 40’ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Μελίσσα.
Οι Θεσσαλοί, βέβαια, συνεχίζουν να πληρώνουν την αρνητική τους πορεία στον πρώτο γύρο και μετά από 25 αγωνιστικές παραμένουν στην 5η θέση με 49 βαθμούς, όντας πολύ μακριά από την κορυφή.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου, που με 36 βαθμούς είναι στην 7η θέση, έμεινε με 10 παίκτες από το 40ό λεπτό εξαιτίας αποβολής του γκολκίπερ Μελίσσα, ο Κραβαρίτης όμως που συνέχισε κάτω από τα δοκάρια ήταν εντυπωσιακός και κράτησε το ματς στο 1-0.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από την αρχή και στο 8' ο Μελίσσας εξουδετέρωσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόλια.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κουσκουνάς σούταρε από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Μπαϊκαρά και ο γκολκίπερ των Λακώνων έδιωξε με τα πόδια, για να δείξει τα αντανακλαστικά του και στο 12', αποκρούοντας δύσκολα το μακρινό μονοκόμματο σουτ του Λεάντρο.
Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 15' ο Γκόλιας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Μουμίν εντός περιοχής, αλλά η προβολή που έκανε ήταν άστοχη.
Εντέλει, η υπεροχή του ΑΟΤ καρποφόρησε στο 18', καθώς ο Κουσκουνάς δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το λάθος που έκαναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων και με πλασέ σημείωσε το 15ο φετινό του τέρμα, αφιερώνοντάς το στον μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρήστο Γιαλιά.
Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Αμανατίδη κατέβασαν... ταχύτητα, η Σπάρτη είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Λώττα στο 38' που έφυγε άουτ, για να αλλάξει η αριθμητική ισορροπία στο 40' εξαιτίας της αποβολής του Μελίσσα.
Ο 24χρονος γκολκίπερ ανέτρεψε τον Γιαννιτσάνη στο τετ α τετ μετά από ωραία πάσα του Μουμίν και ο διαιτητής Μιχαηλίδης έδωσε το φάουλ, δείχνοντας την κόκκινη κάρτα στον Μελίσσα κι ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες των Πελοποννήσιων ότι ο Γιαννιτσάνης ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μισού της αναμέτρησης η κεφαλιά του Βέρτζου μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γκόλιας στο 45'+2 έφυγε άουτ, ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Γιαννιτσάνη στο 47' να κάνει ένα σουτ στην κίνηση που ήταν άστοχο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κουσκουνάς έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ριζογιάννη και ο Κραβαρίτης, που πήρε θέση στα γκολπόστ της Σπάρτης μετά την αποβολή του Μελίσσα, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 53' ο Λαμπάκης έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, με τα Τρίκαλα να ψάχνουν διαρκώς το δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο Κραβαρίτης αντέδρασε αποτελεσματικά τόσο στο πλασέ του Μπαϊκαρά στο 56' μετά από σέντρα του Κουσκουνά όσο και στο 58', εξουδετερώνοντας το τακουνάκι του Κουσκουνά ύστερα από σέντρα του Γκόλια.
Ο Κραβαρίτης δήλωσε παρών και στο 65' σταματώντας το σουτ του Μπαϊκαρά μετά την ασίστ του Μουμίν, ενώ στο 74' η μπάλα πέρασε άουτ από την κεφαλιά του Κουσκουνά ύστερα από σέντρα του Ρομπέρ.
Στο 82ο λεπτό ο ρέφερι Μιχαηλίδης απέβαλε τον Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που δεν καταλογίστηκε και ένα λεπτό αργότερα πήγε να μιλήσει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, αφού οι Σπαρτιάτες πλησίασαν στην ισοφάριση.
Συγκεκριμένα, ο Λώττας τροφοδότησε τον αφύλακτο Φράγκο και ο τελευταίος πλάσαρε τον Αποστολίδη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 86' ο Κουσκουνάς δέχθηκε την μπαλιά του Στεφάνοβιτς, ωστόσο δεν τελείωσε καλά τη φάση προ του Κραβαρίτη και τελικά το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μιχαηλίδης του Συνδέσμου Βοιωτίας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Σοφό και Φίλο.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Πίντο, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά (72' Ρομπέρ), Μουμίν, Κουσκουνάς, Μπαλμπόα (67' Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης (88' Σανδραβέλης).
ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Οικονομόπουλος (42' Κραβαρίτης), Κατσίκης, Κοτσαρίδης, Γιαννίτσης, Αναστασόπουλος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (35' λ. τρ. Λώττας), Φράγκος, Ηλιόπουλος (68' Ροβίθης).

a-sports.gr