Σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, πέτυχαν τα Τρίκαλα, με σκορ (87-78), με την ομάδα του Κώστα Μέξα, να κερδίζει έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τους ξένους παίκτες του, με ηγέτη τον Λαμόντ Μάρεϊ (23π.), ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Λούντζης (17π.). Ο Δικέφαλος, προδόθηκε και πάλι από την άμυνά του, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να "παλεύει" μόνος του. 

Η ευστοχία των Τρικάλων από τα 6,75 ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Κώστα Μέξα. Μια πρόχειρη ματιά στην σχετική στατιστική κατηγορία (6/11 τρίποντα για τα Τρίκαλα, έναντι 1/7 του ΠΑΟΚ), είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τους λόγους όπου οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με +7 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα (47-40). 

Η ομάδα του Κώστα Μέξα, είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα, με τον Τέγιτς να έχει 12π., τον Λούντζη 10π. και τον Χέιλ 9π., ενώ μεγάλα καλάθια πέτυχε και ο Βασιλειάδης με τα δύο τρίποντά του. Αυτοί ήταν οι παίκτες που έκαναν και τη μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ, που και πάλι είχε πολλά προβλήματα στο κομμάτι της άμυνας, με τη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς να φτάνει ακόμα και στο +12 (37-25) πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπου εκεί, ο ΠΑΟΚ, άλλαξε εικόνα, έβγαλε σημαντικές άμυνες και με τον δικό του πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Βαγγέλη Μαργαρτίτη (9 πόντους στο πρώτο μέρος), μείωσε στο σκορ, ενώ λύσεις έδωσαν και οι Κλάσεν (8π.), Κρουμπάλι (6π.), με τον Δικέφαλο, να "χτυπάει" τους Τρικαλινούς - κυρίως - με καλάθια μέσα από το "ζωγραφιστό".

Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, που έτρεξαν ένα σερί 6-0, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 (53-40) με τον Μάρεϊ, να ξεκινάει "ζεστός" όπως και στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η διαφορά έφτασε και στο +15 (58-44). Κάπου εκεί οι φωνές του Ηλία Παπαθεοδώρου, αφύπνισαν τους παίκτες του. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, που έμοιαζε να παίζει μόνος του στην επίθεση συνέχισε να σκοράρει, ενώ το τρίποντο του Κόνιαρη, 3:27'' πριν το τέλος του γ' δεκαλέπτου, έβαλε για τα καλά και πάλι τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη διαφορά έπειτα από πολύ ώρα να πέφτει στους έξι (62-56).

Το γρήγορο 7-0 των Τρικάλων έστειλαν και πάλι τη διαφορά πάνω από τους δέκα, με τον Λούντζη, να κάνει φοβερά πράγματα, σε άμυνα και επίθεση, έχοντας σε εκείνο το σημείο του αγώνα 17π., ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μάρεϊ που πέτυχε μεγάλα καλάθια, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το γ' δεκάλεπτο έχοντας διαφορά δέκα πόντων (69-59).

Ο ΠΑΟΚ όσο κι αν προσπάθησε να μπει εκ νέου στην... εξίσωση του αγώνα, δεν το κατάφερε κι αυτό διότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Μαργαρίτη και Κατσίβελη, τα Τρίκαλα, ευτύχησαν να έχουν σε ημέρα καριέρας τον Μάρεϊ που πέτυχε σπουδαία καλάθια και επί της ουσίας, ηγήθηκε για την ομάδα του Κώστα Μέξα, που πέτυχε μία σημαντική και σπουδαία νίκη (87-78), κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

Tα δεκάλεπτα: 19-17, 47-40, 69-59, 87-78

sdna