Τι κι αν απείχε από τους αγωνιστικούς χώρους, εξαιτίας τραυματισμού, για δύο μήνες, στερώντας τότε μια πολύτιμη μονάδα από το σύνολο του Κώστα Φλεβαράκη; Τι κι αν στην επιστροφή του, υπήρχε αμφιβολία για την ετοιμότητά του, σε ένα ματς που ο ίδιος ο τεχνικός του χαρακτήριζε ως το κρισιμότερο της τελευταίας τριετίας; Ο ίδιος βροντοφώναξε «παρών» και ήταν, μάλιστα, πρωτοστάτης στο θρίαμβο των Τρικάλων με 87-58 επί του Ρεθύμνου, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να κάνει η ομάδα του ένα σπουδαίο «βήμα» για την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία.
Ο πρωταγωνιστής των νικητών, Όβι Σόκο, δηλώνει στο Basketblog.gr ότι ήταν έτοιμος... εδώ και δύο μήνες για το ματς αυτό και ήταν αποφασισμένος «να μην χαρίσει κάστανο» στους αντιπάλους του, εξηγώντας το πώς η απόδοσή του έκανε το διάστημα αυτό να φανεί «σαν να μην πέρασε μια μέρα». Ο Βρετανός σέντερ, αναφέρεται κυρίως στα ψυχικά αποθέματα που έδειξαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, όντες μια «γροθιά» απέναντι στους Κρητικούς, ενώ κάνοντας λόγο για το διάστημα που κατοικεί στην χώρα μας, δε διστάζει να μας μιλήσει για τα μεγάλα του «όνειρα». Τέλος, θεωρεί πως η ομάδα του είναι ικανή για το «διπλό» στη Ρόδο, σε άλλον έναν αποφασιστικό αγώνα, αυτή την φορά κόντρα στον Κολοσσό.
-Όβι, μήπως ο χαρακτήρας «ζωής και θανάτου» που είχε το ματς, σας έκανε να δείχνετε πιο αποφασισμένοι για την νίκη;
Πραγματικά χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι, αλλά πιστεύω πως κερδίσαμε γιατί αποφασίσαμε, ότι πραγματικά έπρεπε να «θυσιαστούμε» ο ένας για τον άλλο. Προσωπικά, ήθελα απλώς να βρίσκομαι σε αυτό το «πνεύμα», να δώσω ενέργεια στην ομάδα και να είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου, όποτε με χρειάζονταν.
-Ποια ήταν τα σημεία-«κλειδιά» της επικράτησής σας;
Το πιο σημαντικό σημείο, ήταν αυτό που ανέφερα, ότι παίξαμε ο ένας για τον άλλο, θέλοντας να φτάσουμε στο στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να κερδίσουμε. Από τη στιγμή που ακολουθήσαμε αυτή τη λογική για 40 λεπτά, νομίζω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτό το ματς.
-Πώς καταφέρνει μια ομάδα με τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, όπως εσείς με τους πολλούς τραυματισμούς και τις αλλαγές παικτών στο ρόστερ, να καταφέρει όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και να κρατήσει μια ομάδα με τις επιθετικές λύσεις του Ρεθύμνου, μόλις στους 58 πόντους;
Η λογική που εξήγησα πως είχαμε στο παιχνίδι, ίσχυε ισότιμα για την άμυνα και την επίθεσή μας. Τα πρώτα στοιχεία που βάλαμε μπροστά, ήταν η θέληση, το πάθος και η αυταπάρνηση και αυτό φαινόταν σε κάθε φάση. Κάπως έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, με μια όμορφη εμφάνιση.
-Προερχόσουν μόλις από τραυματισμό και ήσουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, κάνοντας... σχεδόν τα πάντα όσο ήσουν στο παρκέ. Πώς εξηγείται όλο αυτό;
Ήθελα απλά να κερδίσω. Δεν είμαι... καλός λούζερ, οπότε κάθε φορά που βλέπω την ομάδα μου να χάνει, ακόμη κι αν δεν μπορώ να βρίσκομαι στο παρκέ για να τη βοηθήσω, πληγώνομαι βαθύτατα. Ήθελα απλά να στηρίξω τους συμπαίκτες μου και είναι χαρά μου που συνέβαλα σε αυτή την επιτυχία.
-Εκτός από σένα, άλλοι τρεις παίκτες της ομάδας είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν ένας εξίσου σπουδαίος παράγοντας;
Νομίζω, πως όταν καθένας παίζει γι' αυτόν που βρίσκεται δίπλα του, είναι λογικό κι εύκολο να μπορέσουν αρκετοί παίκτες να βλέπουν στο τέλος, ότι έχουν σημειώσει πάνω από 10 πόντους στο παιχνίδι. Το ματς αυτό, βέβαια, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, δε θα μπορούσε να έχει μόνο έναν παίκτη σε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά τέσσερις ή και παραπάνω, όπως στην περίπτωσή μας.
-Σου είπε κάτι ιδιαίτερο ο κόουτς Φλεβαράκης πριν το ματς;
Ο κόουτς με ρώτησε, απλά, αν ένιωθα έτοιμος να μπω στο παρκέ για να αγωνιστώ. Του απάντησα, ότι ήμουν έτοιμος ψυχικά εδώ και δύο μήνες, όσο δηλαδή βρισκόμουν εκτός δράσης και φρόντισα να το αποδείξω στο γήπεδο.
-Βρίσκεσαι στην χώρα μας, εδώ και μερικούς μήνες. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου, τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική σου ζωή;
Λατρεύω την Ελλάδα, και πολύ περισσότερο αγαπάω τους Έλληνες. Είναι καλοσυνάτοι άνθρωποι και φροντίζουν να μου κάνουν πολύ εύκολη τη ζωή, η οποία βρίσκεται μακριά από την πατρίδα μου. Μου αρέσει, επίσης, το πάθος αυτού του λαού, κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις εύκολα στους φιλάθλους, οι οποίοι είναι συγκλονιστικοί. Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή εδώ, νιώθω αρκετά άνετα εδώ και αυτό είναι κάτι θετικό, από τη στιγμή που έχω ζήσει σε πόλεις, όπως το Λονδίνο και μερικές μεγάλες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και εκείνο της εθνικής σου ομάδας;
Αναφορικά με την ομάδα, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε προσαρμοζόμενοι στις νέες συνθήκες που προκύπτουν διαρκώς. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στο «πικ» της απόδοσής μας, έως το τέλος αυτού του μήνα.
Προσωπικοί μου στόχοι είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να βελτιώνω το μυαλό μου και, κυρίως, να μην χάνω ποτέ χρόνο χωρίς λόγο, να μην υπάρχει μέρα που να μην εκμεταλλευόμαι για να γίνω καλύτερος. Έχω μεγάλους στόχους, απλώς τους διατηρώ στο μυαλό μου και επικετρώνομαι σε πιο κοντινούς που μπορούν να με βοηθούν να κάνω ένα «βήμα» παραπάνω. Το πόσο μεγάλους στόχους έχω, θα το δείτε εν ευθέτω χρόνω...
-Το επόμενο παιχνίδι σας, είναι στη Ρόδο και απέναντι στον Κολοσσό, ο οποίος θα αναζητά αντίδραση μετά την ήττα από το Λαύριο. Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις;
Ο Κολοσσός είναι μια εξαιρετική ομάδα με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά θεωρώ πως η δική μας ομάδα είναι πιο ποιοτική. Μπορούμε να πάρουμε το «διπλό» στη Ρόδο, αν και δε θα είναι εύκολο. Είναι μια ομάδα με αξιοζήλευτη αμυντική προσήλωση, ένα σκληρό και συμπαγές σύνολο. Αν παίξουμε και πάλι ο ένας για τον άλλο, στο 1000% των δυνατοτήτων μας, τότε σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε.
basketblog.gr