Στα νικηφόρα αποτελέσματα γύρισαν την Τετάρτη (6/3) τα Τρίκαλα, κερδίζοντας εντός έδρας τη Σπάρτη με 1-0 για την 20ή αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Η ομάδα του Μίλος Κόστιτς προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή της, αλλά πήρε και σημαντική ανάσα στη μάχη για την παραμονή, πιάνοντας τον Αήττητο στη 12η θέση και τους 21 πόντους.
Από την πλευρά τους, οι Λάκωνες με 15 βαθμούς διατηρούνται πάνω μόνο από τον Αιγινιακό και προφανώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εκείνους.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 19', καθώς εξ επαφής ο Βαλμάς έστειλε την μπάλα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι
Στο 26' ο Ντόσης έκανε λάθος και ο Ταΐρης έδειξε τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Καινούργιου, με τον ΑΟΤ να απειλεί για πρώτη φορά στο 31', όταν ο Τσιμίκας δέχθηκε την ασίστ του Πάνου και από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Πάνος σέντραρε και ο Μαρκόφσκι με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ, με τους Λάκωνες να αγγίζουν το 1-1 στο 41', καθώς ο Τιράρ με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 53' ο Σμυρλής έκανε τη σέντρα και ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 65' παραλίγο να ισοφαρίσουν οι παίκτες του Γιώργου Μπένου και σε μια περίεργη φάση.
Ο Ντιαλό γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Ταΐρη, που προσπαθώντας να τη διώξει σημάδεψε τον Αγγελόπουλο και από το σώμα του τελευταίου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα, δεν προέκυψαν καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ο ΑΟΤ, έστω και με άγχος, πήρε το πολύτιμο τρίποντο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βλάχος του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τον Τριαντάφυλλο του Συνδέσμου Κορινθίας και τον Μάνο του Συνδέσμου Λάρισας.
Κίτρινες: 27' Τσιμίκας, 45' Σισέ - 49' Φραγκούλης, 62' Κολτσίδας, 75' Τσίμαν, 78' Τιεντσέ.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μίλος Κόστιτς): Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης (55' Γκουγκούδης, 81' λ. τρ. Νιάρος), Γκότοβος, Ντιαλό, Tσιάρας, Αντρονίκ (64' Λάσκαρης), Σμυρλής, Τσιμίκας, Σισέ, Μαρκόφσκι.
ΣΠΑΡΤΗ (Γιώργος Μπένος): Πάντος, Αρώνης, Κολτσίδας, Τσίμαν, Λώλος, Τιεντσέ, Αγγελόπουλος, Νάτσης (60' Παυλής), Βαλμάς (38' Φραγκούλης), Τιράρ, Καινούργιος (80' Ζαχαριουδάκης).

a-sports.gr