Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές της ειδικότητας  του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ της πόλης μας, αναχωρούν  αύριο (19-3-2016) στις 9:30 το πρωί για την Θεσσαλονίκη, προκειμένου  να λάβουν μέρος στο 1ο Σεμινάριο ειδικότητας  κλασικού αθλητισμού με θέμα ‘ Αναπτυξιακός αθλητισμός: προβληματισμοί – προοπτικές’.
Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται από την ειδικότητα του Κλασικού Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης και θα πάρουν μέρος  οι φοιτητές της ειδικότητας  Κλασικού Αθλητισμού από όλα τα ΤΕΦΑΑ της χώρας.
Οι εργασίες του σεμιναρίου που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης στη Θέρμη, θα αρχίσουν το Σάββατο στις 19-3-2016 και θα τελειώσουν την Κυριακή 20-3-2016.
Στο εν λόγω σεμινάριο έχουν κληθεί να μιλήσουν από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων οι κ.κ. Δημήτριος  Σούλας, Ιωάννης Κοντονάσιος και   Ιωάννης Κουτσιώρας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σούλας θα αναπτύξει το θέμα ‘Η δύναμη στους δρόμους ημιαντοχής - αντοχής στις ηλικίες 14-17 χρόνων’, ο κ. Κοντονάσιος  το θέμα ‘Προτεινόμενες βασικές ασκήσεις για την εκμάθηση της τεχνικής των ριπτικών αγωνισμάτων στις ηλικίες 8 – 13 χρόνων’ και ο κ. Κουτσιώρας  το θέμα ‘Η  εξέλιξη των επιδόσεων Ελλήνων αθλητών της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων τη χρονική περίοδο 2004-2010 και η σύγκρισή τους με τους αντίστοιχους αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης’.
Επίσης η φοιτήτρια του  4ου έτους Αικατερίνη Σκρέτα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της που έχουν σχέση με τις ‘Διαφορές ως προς τα επίπεδα εσωτερικής και εξωτερικής παρακίνησης μεταξύ δρομέων ημιαντοχής και αντοχής ηλικίας 13 έως 17 χρόνων’.
Τους φοιτητές θα συνοδέψουν οι κ. Δ. Σούλας, Θ. Τσιόκανος, Ι. Κοντονάσιος, Ι. Κουτσιώρας,  Β. Πασχάλης, Β. Βουτσελάς και η Α. Ζαφειρούδη.