Την 16η προετοιμασία της καριέρας του κάνει αυτό το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος. «Με ρωτάνε πολλοί, οπότε έχω εύκολη την απάντηση όταν με ρωτάνε» είπε σήμερα το πρωί ο Τρικαλινός αμυντικός των «κυανέρυθρων» μιλώντας στην αθλητική εκπομπή του FM 100 και στην εκπομπή «Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» του Γιώργου Παπαγεωργόπουλου.
Για την προετοιμασία σημείωσε: «Έχουμε ξεκινήσει , λίγη κούραση αλλά είναι αναγκαίο για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον χειμώνα. Η διαδικασία είναι επίπονη αλλά είναι και ωραία εμπειρία για τους αθλητές καθώς απολαμβάνεις τους καρπούς της δουλειάς σου μέσα στην σεζόν».
Για τον φετινό ΑΟΤ τόνισε: «Τα πράγματα τα βλέπω αισιόδοξα, έχει μείνει ένας βασικός κορμός από πέρυσι και αυτό το βλέπεις μέσα στο γήπεδο από την συνεννόηση που έχουμε μεταξύ μας και κοντά σε αυτό έχουν έρθει και πολλοί καλοί νέοι παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσουμε στο φετινό πρωτάθλημα».
Για το τι θα δουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο σημείωσε: «Οι φίλαθλοι θα δουν ότι είδαν στο τέλος της περσινής σεζόν και κάτι ακόμη πιο βελτιωμένο. Έχει περάσει σε όλους η νοοτροπία του κ. Ψιμουλάκη, έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να δουλέψουμε με όλο το ρόστερ συμπληρωμένο. Θα δούν μία ομάδα που θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια για τις νίκες και θα καταθέτει ψυχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα απολαμβάνει μία ομάδα που θα μάχεται και θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας και έχουμε την εμπειρία, την δυνατότητα και τους παίκτες ώστε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια.».
Για την περσινή απώλεια της ανόδου είπε: «Σίγουρα υπάρχει πικρία όταν είσαι τρίτος, μία θέση πίσω από τις δύο ομάδες που ανεβαίνουν. Λες ότι κάτι δεν πήγε καλά, κάποια λάθη κάναμε. Η πικρία είναι μεγαλύτερη όταν όλοι οι αντίπαλοι παραδέχονται ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα. Μέσα από τα λάθη μας θα βγούμε πιο δυνατοί, δεν θα τα επαναλάβουμε και θα πετύχουμε τον στόχο μας».
Κάνοντας μία ανάλυση των ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν αφού χαρακτήρισε «πιο δύσκολο το πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι» ανέφερε ότι Άρης και ΟΦΗ είναι ομάδες με μεγάλη δυναμική και βαριά φανέλα ενώ Απόλλων και Λαμία έχουν δυνατότητες  και κάνουν καλές μεταγραφές χωρίς να αποκλείεται να ξεπεταχτεί και κάποια άλλη ομάδα.