Σε έναν σύντομο απολογισμό προχώρησε ο προπονητής των Τρικάλων Σταύρος Ψιμουλάκης έχοντας συμπληρώσει δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να κυνηγήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα υποστηρίζοντας ότι αυτό πολύ πιθανότατα θα κριθεί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Ζήτησε επίσης συσπείρωση από όλους και τη στήριξη του κόσμου.
Αναλυτικά:  «Κλείνοντας δυο μήνες σε αυτό το δύσκολο έργο που ήρθα να αναλάβω, ήταν σημαντικό να γίνει μια ανασκόπηση για την πορεία της ομάδας και να δούμε που είμαστε, τα θέλουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Όταν ήρθα σας είπα δεν μου αρέσει η προσωπική προβολή. Τώρα είναι μια δεδομένη στιγμή που πρέπει και εγώ να απολογηθώ . θα γίνει άλλη μια τέτοια συνάντηση  στο τέλος του πρωταθλήματος να δούμε αν τα καταφέραμε η αν αστοχήσαμε. Βάση αυτών των 8 αγωνιστικών που είμαι εδώ θα ήθελα να πω, έχω μερίδιο ευθύνης.  Θα ήταν πετυχημένο το έργο μου αν είχα κάνει 8 στα 8. Μέσα στην Κέρκυρα ξέρετε πως προήλθε η ήτα. Ένα παιχνίδι χάθηκε αλλά ήταν καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία μας. Όλα θα είχαν αλλάξει αν σε εκείνο το παιχνίδι.
Κάναμε πέντε νίκες. Προχθές στο παιχνίδι  ήταν σε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες. Αν ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ, αυτό δεν δικαιολογεί την αδράνεια που δείξαμε. Ακόμα και η Λαμία στοχεύει την 3η θέση. Δεν θα αναφερθώ στην απαράδεκτη συμπεριφορά που είχαμε από πλευρά διαιτησίας. Εγώ έγινα στόχος, χωρίς καν να διαμαρτυρηθώ, απλά ρώτησα για ποιον λόγο ο λάινσμαν έκρινε πως ήταν πέναλτι. Εγώ δεν έφυγα από την θέση μου. Τους ενοχλεί ο στόχος που έχει η ομάδα των Τρικάλων και φοβούνται μήπως και εγώ τους δημιουργήσω πρόβλημα» τόνισε αρχικά και συνέχισε.  «Ίσως ήταν μια μέθοδος να μας βγάλει από τον ρυθμό του αγώνα. Εμείς δεν δικαιολογούμαστε στην τελευταία φάση. Τα παιδιά έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους. Ήταν να γίνουν αποβολές που δεν έγιναν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Ότι πήραμε πήραμε. Αυτή η τετράδα αγώνων που ακολουθεί είναι δύσκολη για την ομάδα. Άλλοι έχουν τον τρόπο και άλλοι το κόλπο. Εμείς έχουμε μόνο τον τρόπο. Η ομάδα προσπαθεί έχει την εντιμότητα να παλέψει μέχρι το τέλος.
Αν κάνουμε καλή συγκομιδή η 3η θέση θα παιχτεί μέσα στον Απόλλωνα. Έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στον πρόεδρο, τον κόσμο, στην βαρύτητα που έχει αυτή η φανέλα και η ιστορία της, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα μας να δώσουμε την μάχη μας. Τα όποια λάθη έχουν γίνει δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε και να φέρουμε πίσω τους πόντους που χάθηκαν, αλλά η κριτική που γίνει θα μας ωφελήσει.  Είμαι ένας άνθρωπος που αν δεν πάρω τα αποτελέσματα που θέλω, υπάρχουν αντίποινα. Αντίθετα ο πρόεδρος μετά τον αγώνα με τα Χανιά μπήκε στα αποδυτήρια και τους έδωσε συγχαρητήρια. Εγώ θα έβαζα ένα μισθό πρόστιμο και θα έβαζα άλλο μισό πρόστιμο για τον αγώνα με την Ζάκυνθο. Όταν ο πρόεδρος είναι συνεπής υπάρχει ένας εφησυχασμός. Ο πρόεδρος περιμένει περισσότερη ανταπόκριση από τα παιδιά και από τον κόσμο. Ξέρει τα όποια λάθη έγιναν»
Όσο αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιαλιά μετά τον αγώνα με τα Χανιά σχολίασε: «Δεν είπε φεύγω από πρόεδρος των Τρικάλων. Είπε φεύγω αν δεν καθαρίσει το τοπίο στο ποδόσφαιρο. Το αγαπάει αυτό που κάνει και έχει φιλοδοξίες. Αν τον αγκαλιάσετε και εσείς και βρει την δύναμη να κάνει μια ανασκόπηση πόσα λάθη έγινα και γιατί, του χρόνου θα γίνουν λιγότερα λάθη θα έχει καλύτερη τύχη. Είναι μια ομάδα με ειδικό βάρος και τρομερό κόσμο. Αυτή η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο».
Για τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό: «Κάθε παιχνίδι «καίει». Το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών για εμάς. Αυτοί θα έρθουν χωρίς άγχος. Είναι μια ομάδα που τη σέβομαι, την γνωρίζω χρόνια , δεν πέφτει εύκολα στο καναβάτσο και τρώει δύσκολα γκολ. Έχουν καλούς επιθετικούς. Έχουν όμως ένα μικρό πρόβλημα ως προς την δημιουργία. Αν είχαμε πάρει στα Χανιά το τρίποντο , θα στοχεύσαμε και την 2η θέση».
Για την συνέχεια: «Μια ομάδα χτίζει βαθμολογική προίκα στον πρώτο γύρο, όταν δεν….καίνε τα παιχνίδια. Στον 2ο γύρο ξεκινάνε τα πάρε δώσε πάνω από το τραπέζι, κάτω από το τραπέζι. Στον 1ο γύρο η ομάδα έχασε 9 πόντους εντός και αυτοί οι πόντοι πονάνε.  Εγώ έχω την ευθύνη για το τελευταίο δίμηνο. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Ενδεχομένως γίνανε λάθη στις μεταγραφές. Κάποιες βγήκανε, κάποιες όχι. Εδώ υπάρχουν συμβόλαια που δεν υπάρχουν στην Superleague. Για αυτό είμαι επίμονος. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι και οι παίκτες και εγώ και ο πρόεδρος. Αν έκανε λάθος το έχει πληρώσει. Οφείλουμε όλοι να τον αγκαλιάσουμε και να του δώσουμε δύναμη. Ο πρόεδρος είχε δίκιο όταν έλεγε πρώτη θέση, γιατί ξέρω τα θέλω του αλλά δεν του βγήκαν κάποια πράγματα. Μια ομάδα χτίζεται βήμα, βήμα. Όταν ήρθα εδώ είδα ότι όλοι βιάζονται με πρώτο τον πρόεδρο μου. Δεν χτίζονται έτσι οι ομάδες. Θέλει υπομονή, επιμονή. Υγεία μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Θέλει αλήθειες. Και όχι την καραμέλα. Και τώρα έχουμε 10 παίκτες με όριο καρτών. Έχουμε παίκτες στο τιμ χωρίς βοήθειες, Φαγιέ, Κουμπαρούλης, Αρσενίεβιτς, Λαμπάκης, Κοντοδήμος,Κουατέ (πριν αποχωρήσει). Εμείς πάμε όμως παλικαρίσια, μέσα από τη γραμμή, με όσους παίκτες και αν έχω.  Έξω από τις γραμμές είναι άλλοι. Άλλοι έπιναν μπύρες και έτρωγαν πίτσες στην Σούδα».
Για τον κόσμο:« Πρέπει να γίνει μια συσπείρωση από όλους. Και από τον κόσμο, να βοηθηθεί η ομάδα και να στηριχθεί ηθικά ο πρόεδρος. Έβγαλε ένα παράπονο προς τα έξω ο πρόεδρος ότι παλεύει με τα θηρία. Δεν έχει και άδικο. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Πάνω από κάθε προπονητή. Έκρινα σωστό μετά από 2 μήνες να κάνω ένα απολογισμό των λαθών μου . Χθες η ομάδα πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου, άπαντες και δεν έχει πέσει ένα ευρώ πρόστιμο. Αυτός ο άνθρωπος που πληρώνει και ματώνει έστω ηθικά πρέπει να τον αγκαλιάσουμε. Ήξερε που ήρθε να επενδύσει. Αν η ομάδα ήταν στην 1η θέση θα είχε 12.000 κόσμο. Με τον τρόπο μας να του δώσουμε το κουράγιο να συνεχίσει σε αυτή την ομάδα. Δεν ζήτησε από κανέναν τίποτα, μόνος του με όλους. Με παρασκήνιο, θηρία, ήρθαν παίκτες με μεγάλα βιογραφικά. Η μόνη ομάδα που είναι καθαρή είναι τα Τρίκαλα . Εμείς στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε. Μαγκιά είναι να μείνει εδώ ο πρόεδρος. Και  εγώ μένω και έφορος δεν έχω πρόβλημα. Όταν λες σε όλα μπράβο βλέπεις την καραφλή με μαλλιά».