Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 28/2/2016 οι τελευταίες αναμετρήσεις στους Π.Ο.Α. Θεσσαλίας. Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων αγωνίστηκε στα Φάρσαλα με τον τοπικό Σ. Σ. Φαρσάλων και νίκησε με σκορ 7,5-2,5.
Το αποτέλεσμα  έδωσε στον Τρικαλινό σύλλογο την 1η θέση στο πρωτάθλημα αυτό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Τ. Ε. Σ. Σ. Θεσσαλίας και διοργανώνεται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Ταυτόχρονα η 1η θέση εξασφάλισε στη  ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 2016 , που θα διεξαχθεί στο διάστημα 5-10 Ιουλίου με τη συμμετοχή  34 ομάδων , κάτι το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη  επιτυχία στην σύντομη ιστορία του συλλόγου μας που αριθμεί μόλις 5 χρόνια ύπαρξης.
Στους αγώνες αυτούς κάθε ομάδα συμμετέχει με 10 σκακιέρες εκ των οποίων 4 γενικές, 1 γυναικεία, 2 νεανίδων και 3 νέων-παίδων. Τα αποτελέσματα της ομάδας μας ήταν :
ΣΚΑ.ΚΙ – Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 5-5
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ – ΣΚΑ.ΚΙ  2,5-7,5
ΣΚΑ.ΚΙ – Σ.Ο.ΦΑΛΑΝΗΣ 9,5-0
Σ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΣΚΑ.ΚΙ 2,5-7,5
Η τρικαλινή ομάδα ισοβάθμησε με τον Φ.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , που είχε εξίσου ισχυρή ομάδα, αλλά υπερίσχυσε για ένα πόντο ( 1 νίκη) στα συνολικά σκορ και πέτυχε αυτή τη σημαντική διάκριση.
Όλοι οι αθλητές που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δείχνοντας μεγάλη διάθεση και αγωνιστικότητα. Αλλά ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες της ΣΚΑ.ΚΙ. που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους συνολικά από όλες τις ομάδες και έδειξαν ότι το σκάκι στα Τρίκαλα έχει λαμπρό μέλλον.
Ο επόμενος στόχος του συλλόγου είναι η επιτυχής διοργάνωση των ατομικών νεανικών πρωταθλημάτων Θεσσαλίας που θα διεξαχθούν στα Τρίκαλα την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα καθώς και η εξεύρεση χορηγιών ώστε η ΣΚΑ.ΚΙ να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ, προβάλλοντας την πόλη  στο Πανελλήνιο σκακιστικό  γίγνεσθαι και κερδίζοντας τεράστιες εμπειρίες για το μέλλον.
Η σύνθεση και τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα (πρώτοι αναφέρονται οι αθλητές των Φαρσάλων).
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ 0-1
ΛΕΛΕΝΤΖΗΣ-ΜΠΟΜΠΟΤΗΣ ½- ½
ΚΩΣΤΗΣ-ΤΣΙΑΡΑΣ ΠΑΣΧ. 1-0
ΠΑΓΟΥΝΗΣ- ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΣ 1-0
ΔΕΡΕΚΑ-ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 0-1
ΜΠΙΖΟΥΛΑ-ΤΟΖΑΡΟΥ 0-1
ΣΤΕΡΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΥΡΛΙΟΥ 0-1
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ-ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ 0-1
ΝΑΣΙΩΚΑΣ-ΓΚΙΟΚΑΣ 0-1
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΛΑΖΑΡΙΚΟΣ 0-1
Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων συγχαίρει όλους τους σκακιστές της που αγωνίστηκαν και έφεραν αυτή τη σημαντική διάκριση στο σύλλογο και διαβεβαιώνει πως θα υπάρξει και συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.