Ιδανικό ξεκίνημα στην επιστροφή της στη Β' Εθνική έκανε η Παναχαϊκή τη Δευτέρα (29/10), κερδίζοντας με 2-0 τα Τρίκαλα στο γήπεδο της Αγυιάς.
Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν σαφώς ανώτερη στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής και έδειξε με το... καλημέρα ότι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, με την έδρα της να φαίνεται ότι θα αποτελέσει το δυνατό της χαρτί.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Στεργίδης, που επιβραβεύθηκε στο φινάλε και με το γκολ που πέτυχε, με το οποίο «κλείδωσαν» το τρίποντο οι Αχαιοί.
Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλοί δεν έδωσαν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το πρόσφατο «Χ» με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, είχαν ως κύριο μέλημά τους να φύγουν με την ισοπαλία από την Πάτρα και επιθετικά ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι.
Έτσι, το αρνητικό αποτέλεσμα δεν απεφεύχθη και ενώ στο πρόγραμμα ακολουθεί το πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (5/11) με αντίπαλο τον Άρη.
Πίεσε για 10 λεπτά η Παναχαϊκή, ισορρόπησε ο ΑΟΤ...
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικές στα μετόπισθεν, με τους Θεσσαλούς να απειλούν, πάντως, με μια κεφαλιά του Πάνου που εξουδετέρωσε ο Βρονταράς στο 10'.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό μετά το 20' και για ένα δεκάλεπτο άσκησαν έντονη πίεση στα καρέ του Αποστολίδη, με τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» να φωνάζει παρών σε δύο περιπτώσεις, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.
Στο τελευταίο τέταρτο ο ΑΟΤ ισορρόπησε το παιχνίδι, η επιθετικότητα των Αχαιών κόπασε και οι δύο αντίπαλοι πήγαν εντέλει «άσφαιροι» στα αποδυτήρια.
Ήταν ανώτερη και αποτελεσματική...
Στο δεύτερο μέρος οι «κοκκινόμαυροι» ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ματς και ζήτησαν το γκολ από νωρίς, για να τα καταφέρουν εντέλει στο 58', έστω και με τη βοήθεια της τύχης, καθώς ο Πολίμος έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα βρήκε στον Βέρτζο, για να αιφνιδιαστεί ο Αποστολίδης και να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του.
Ο Σωτήρης Αντωνίου προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του με τη χρησιμοποίηση των Καπού και Μπουντόπουλου, όμως ο ΑΟΤ δεν ήταν σε καλή μέρα και οι Αχαιοί δεν είχαν πρόβλημα να διαχειριστούν το προβάδισμά τους.
Έτσι, ήταν ο Στεργίδης αυτός που στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά και με σουτ σφράγισε τη δίκαιη επικράτηση της Παναχαϊκής.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπαλατσούκας του Συνδέσμου Θεσπρωτίας με βοηθούς τον Καλαμπόκη του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και τον Κόλλια του Συνδέσμου Ηπείρου.
Κίτρινες: 22' Φωτάκης, 75' Στεργίδης, 78' Σωτηράκος, 87' Γκίνο - 33' Κοτσώνης, 49' Ανδρεόπουλος, 60' Τζόκιτς.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολίμος, Γκίνο, Στεργίδης, Φωτάκης (85' Αργυρόπουλος), Ελευθεριάδης, Μπιτσάκος, Λουμπαρδέας (72' λ. τρ. Σωτηράκος), Μουστακόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μωραΐτης (77' Φουρλάνος).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αποστολίδης, Βέρτζος, Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Τόμιτς, Τζόκιτς, Ανδρεόπουλος (69' Μπουντόπουλος), Μίλιεβιτς (84' Γροντής), Ντίνας (61' Καπός), Τσίπρας.
a-sports.gr