Νέα πολύ σημαντική νίκη στην έδρα τους πανηγύρισαν τα Τρίκαλα, επικρατώντας 1-0 της Κέρκυρας στην αναμέτρηση της Τετάρτης (27/3) για την 24η αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Έτσι, οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 28 βαθμούς, όντας στη 12η θέση και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, δείχνοντας να κάνουν... απόρθητο κάστρο το «σπίτι» τους στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.
Οι Φαίακες, από την πλευρά τους, γύρισαν στα αρνητικά αποτελέσματα και με 37 βαθμούς μοιράζονται την 6η θέση με τον Εργοτέλη και τον ΑΟΧ-Κισσαμικό, χάνοντας έδαφος στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 10' ο Ταΐρης εξουδετέρωσε το σουτ του Σιατραβάνη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τουράμ απέφυγε τον Ταΐρη, πλάρασε, αλλά ο Γκότοβος έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή.
Ο ΑΟΤ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός και στο 33' ο Μαρκόφσκι έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, πέρασε και τον Κουτζαβασίλη και σε κενή εστία βρήκε δίχτυα.
Στο 44' ο Μαρκόφσκι έκανε την πάσα για τον Τσιμίκα, η προβολή του οποίου ήταν άστοχη, ενώ στο β' ημίχρονο οι Θεσσαλοί ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά και δεν επέτρεπαν στην Κέρκυρα να τους απειλήσει.
Στο 65', πάντως, ο Ταΐρης επενέβη αποτελεσματικά, αποκρούοντας με τα πόδια σε δύο χρόνους το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Τουράμ, ενώ για τους γηπεδούχους ο Τσιμίκας σούταρε από το ύψος του πέναλτι στο 75' και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Μίλος Κόστιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Μαρκόφσκι να κερδίζει το πέναλτι ύστερα από την ανατροπή του από τον Σανδραβέλη, ο ίδιος το εκτέλεσε, αλλά ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε, για να μείνει το 1-0 μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσουκαλάς του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Ζήρδα του Συνδέσμου Αθηνών και τον Φράγιο του Συνδέσμου Μακεδονίας.
Κίτρινες: 14' Τσιάρας, 17' Τσιμίκας, 20' Πάνος, 22' Μαρκόφσκι, 81' Λάσκαρης - 45' Σανδραβέλης.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μίλος Κόστιτς): Ταΐρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Ντιαλό, Τσιάρας, Λάσκαρης, Τριανταφυλλάκος, Tσιμίκας, Ράντι (84' Σισέ), Mαρκόφσκι.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης, Αναστασίου, Ιωάννου, Θεοδωράκης, Σ. Κρητικός (84' Γεωργακόπουλος), Νίκιτς (63' Ζορμπάς), Σιατραβάνης, Μότα (46' Μότα), Λινάρδος, Τουράμ.

a-sports.gr