Η καρδιά του Παιδικού ποδοσφαίρου χτύπα και φέτος στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από σήμερα το απόγευμα έως το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, παρουσιάζοντας πλούσιο θέαμα. Πρόκειται για το 10ο Πανελλήνιο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει και φέτος η Δήμητρα Απόλλων 2005. . Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες με τα επακόλουθά τους και παρά το γεγονός πως αρκετά επώνυμα τουρνουά ματαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, οι άνθρωποι της Δήμητρας Απόλλων ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους και με πολλή δουλειά, ευαισθησία και πείσμα αλλά με σύμμαχο την πολύχρονη πείρα τους, κατάφεραν να είναι και φέτος πιστοί στο ποδοσφαιρικό τους ραντεβού το οποίο θα φιλοξενήσει στην πόλη μας περίπου 500 παιδιά –αθλητές, τα οποία θα τύχουν και την συνοδεία ανθρώπων τους. Συνδιοργανωτές του 10ου Πανελλήνιου τουρνουά θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (Ειδικότητα ποδοσφαίρου 4ου έτους), ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΠΣΤ.
Στη πολύ σημαντική αυτή δραστηριότητα λαμβάνουν μέρος κάποιες από τις κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ .
Συμμετέχουν, με διάφορα τμήματα οι ομάδες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Δήμητρα Απόλλων, ΑΟΤ, Μουζάκι, Σαράγια, Α.Ε Κηφισιάς, Ατρόμητος Πτολεμαϊδας, ΠΑΟ Διοικητηρίου, Ακαδημία Βουτυρίτσα, Τοξότης Λάρισας και Ακαδημία Σερπάνου.
Ενα ποδοσφαιρικό τουρνουά μικρών ηλικιών δεν περιορίζεται μόνο στα γκολ και στο θέαμα αλλά παρουσιάζει έναν πολύπλευρο κοινωνικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές, καλούν όσους κάνουν χρήση μπουκαλιών νερών και αναψυκτικών, να συγκεντρώσουν τα καπάκια σε συγκεκριμένα σημεία των γηπέδων, έτσι ώστε να βοηθηθεί προσπάθεια ανταλλαγής τους με αναπηρικό καροτσάκι.
Οι παίκτες που συμμετέχουν στο τουρνουά ανήκουν στις κατηγορίες Παιδικό (γεν. 2001-2002 σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, 11 εναντίον 11), Προπαιδικό (γεν. 2003-2004, σε δύο ημίχρονα διάρκειας 30 λεπτών, 11 εναντίον 11),Τζούνιορς (γεν. 2005-2006, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, 8+1 παικτών) και Προτζούνιορ ( γεν. 2007-2008, σε δύο ημίχρονα των 25λεπτών, 6+1 παικτών) .