Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουν λάβει άδεια και δραστηριοποιούνται πάνω από 24 ιστοσελίδες που προσφέρουν νόμιμο online στοίχημα. Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, επιτρέπει σε αυτές τις ιστοσελίδες να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος, υπαγόμενες σε μεταβατικό καθεστώς βάσει της παραγράφου 12 του άρθρου 50 (νόμος 4002/2011).

Με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, οι παράγοντες που ξεχωρίζουν τις στοιχηματικές από τις καλύτερες στοιχηματικές έχουν αλλάξει σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Η προτίμηση αλλά και η αφοσίωση των παικτών, πάντα δίνονταν σε γρήγορες πλατφόρμες με μεγάλες αποδόσεις και πάνω απ’ όλα... αξιόπιστες πληρωμές και σωστή εξυπηρέτηση πελατών. Όσο όμως η τεχνολογία εξελίσσεται, ολοένα και περισσότερα κριτήρια επιλογής προστίθενται στη λήψη απόφασης για την εγγραφή σε κορυφαία στοιχηματική. Για παράδειγμα, οι top στοιχηματικές που σέβονται τον εαυτό τους, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη μιας λειτουργικής mobile έκδοσης ή ακόμα καλύτερα, μιας εύχρηστης εφαρμογής. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς μέρα με τη μέρα, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτοί που στοιχηματίζουν μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα κριτήρια αξιολόγησης μια στοιχηματικής βασίζονται σε συγκεκριμένες παραμέτρους, οι οποίες έχουν εξέχουσα σημασία για την πληρότητα αλλά και την αξιοπιστία μιας στοιχηματικής στο ίντερνετ.

Κριτήρια αξιολόγησης για κορυφαίες στοιχηματικές

Πριν καταλήξεις στην επιλογή της ιδανικής στοιχηματικής για σένα, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσεις τους ακόλουθους παράγοντες που θα σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

Αξιοπιστία - Φήμη

Η βιομηχανία του αθλητικού στοιχήματος έχει δεχτεί πλήγμα κάποιες φορές στο παρελθόν από στοιχηματικές που σκίασαν τον κλάδο, αντιμετωπιζοντας προβλήματα με τον νόμο. Όσον αφορά στη φήμη και την αξιοπιστία μιας στοιχηματικής, δεν νοείται να υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από το «πότε» και «αν» θα καταβάλει τα χρήματά σου. Το θετικό βέβαια είναι ότι τέτοιου είδους κακά παραδείγματα έχουν ανακαλυφθεί γρήγορα,. Σε αυτό, βοήθησαν κατά πολύ οι κριτικές των εγγεγραμμένων χρηστών.

Προσφορές*

Άλλο ένα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι και οι διαθέσιμες προσφορές* των στοιχηματικών. Πρόκειται για ακόμη ένα όπλο στη φαρέτρα των στοιχηματικών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες σε μία αγορά που είναι άκρως ανταγωνιστική, όπως είναι αυτή του online στοιχήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης* στον παίκτη, ακόμα και καθημερινά bonus* που μπορεί να αφορούν μεμονωμένα ορισμένους αγώνες ή κάποιες διοργανώσεις. Ο Κανονισμός Εμπορικής Επικοινωνίας (ΦΕΚ/Β/1368) απαγορεύει την οποιαδήποτε διαφημιστική προωθητική ενέργεια εκ μέρους τόσο των στοιχηματικών, όσο και των συνεργαζόμενων ιστοσελίδων. Για να μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις διαθέσιμες προσφορές*, θα πρέπει να γίνεις μέλος.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Αποδόσεις - Γκανιότα

Αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα, έπειτα από την αξιοπιστία. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, οι αποδόσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν προτού επιλέξεις σε ποια στοιχηματική να γραφτείς. Προσοχή όμως: πολλοί παίκτες επιλέγουν μια στοιχηματική βασιζόμενοι μόνο στις αποδόσεις. Αυτό είναι ξεκάθαρο λάθος. Ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να συνυπολογίσεις, είναι και η μηδενική γκανιότα*.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Αγορές – Διαθέσιμες επιλογές στοιχημάτων

Για όσους αγαπούν το αθλητικό στοίχημα, το συγκεκριμένο κριτήριο είναι στην κορυφή της λίστας τους για την επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής. Όλες οι κορυφαίες πλατφόρμες προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία αγορών αθλητικών στοιχημάτων. Αν επιθυμείς να στοιχηματίσεις σε κάποιο αθλητικό γεγονός που δεν είναι και τόσο δημοφιλές (όπως για παράδειγμα τα πολιτικά στοιχήματα, η κατηγορία «Διασκέδαση» ή ακόμη και όχι και τόσο διάσημα αθλήματα), τότε θα πρέπει να αναζητήσεις στοιχηματικές που έχουν τις συγκεκριμένες αγορές διαθέσιμες στο μενού τους. Οι καλύτερες στους παραπάνω τομείς είναι οι Stoiximan, Bet365 και Novibet.

Ειδικά στοιχήματα

Οι στοιχηματικές έχουν αναπτύξει έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο προϊόν τους, γεγονός που τις οδηγεί στο να φτιάχνουν τα δικά τους ειδικά στοιχήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το αυτόματο cash out* από Bet365 και Bwin, το Bet Mentor* από τη Stoiximan, καθώς και η ασφάλεια στο παρολί* από τη Novibet.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Εξυπηρέτηση πελατών

Κάθε κορυφαία στοιχηματική που σέβεται τον εαυτό της, αλλά πάνω από όλα και τον πελάτη της, δίνει μεγάλη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Οι περισσότερες στοιχηματικές online προσφέρουν υποστήριξη πελατών μέσω live chat που αποτελεί έναν άμεσο κι έυχρηστο τρόπο επικοινωνίας με το εξειδικευμένο προσωπικό τους. Πέραν του live chat, διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας είναι τα e-mail, τα τηλέφωνα, η φόρμα επικοινωνίας, καθώς και εφαρμογές όπως το Viber και το Whatsapp. Οι τελευταίοι, είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας, μιας και διανύουμε την εποχή των smartphones.

Χρόνος ανάληψης χρημάτων

Στην περίπτωση που επιθυμείς τα όποια κέρδη σου από αθλητικά στοιχήματα να είναι άμεσα διαθέσιμα, τότε θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον απαιτούμενο χρόνο που ορίζει η κάθε στοιχηματική. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανάληψής σου διαφέρει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 24 ώρες έως και 4-5 ημέρες. Το συγκεκριμένο κριτήριο δεν μπορείς να το διαπραγματευτείς, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αλλά καλό θα είναι να γνωρίζεις από πριν το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Live betting 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος και αυτός ο παράγοντας. Το πλήθος των παιχνιδιών που διαθέτει μια στοιχηματική για ποντάρισμα live είναι το πρώτο κριτήριο. Το δεύτερο, ίσως και σημαντικότερο, είναι το πόσο γρήγορα ενημερώνεται το σύστημα για τα δρώμενα σε ένα live γεγονός, αλλά και η ταχύτητα με την οποία γίνονται δεκτά τα όποια στοιχήματα επιθυμείς να τοποθετήσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το πλήθος των ειδικών στοιχημάτων που είναι διαθέσιμα για live στοιχηματισμό.

Ευκολία στη χρήση / Mobile app

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το πλήθος των επιλογών σε διαθέσιμες αγορές των στοιχηματικών είναι τόσο μεγάλο, που ορισμένες φορές μπορεί και να σε αποπροσανατολίσει. Η ευκολία στη χρήση ποικίλλει από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να μπορείς να τοποθετείς τα στοιχήματά σου εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσεις πολλά βήματα και πολύπλοκες διαδικασίες.

Η εφαρμογή στο κινητό ενδέχεται να μην ενδιαφέρει παίκτες συγκεκριμένης ηλικίας και άνω, καθώς έχουν συνηθίσει να τοποθετούν το στοίχημά τους από τον σταθερό τους υπολογιστή και την άνεση του χώρου τους. Οι παίκτες που ανήκουν σε νεαρότερες ηλικίες, συνηθίζουν να τοποθετούν τα στοιχήματά τους εν κινήσει, όποια ώρα και στιγμή επιθυμούν. Παρόλο που βρισκόμαστε στο 2021, υπάρχουν αρκετές στοιχηματικές που δεν έχουν ακολουθήσει την τάση της εποχής και δεν έχουν δημιουργήσει εφαρμογή για smartphones. Άλλες πάλι, όπως η Stoiximan και η Bet365 έχουν αναπτύξει εύχρηστα apps που «απογειώνουν» το παιχνίδι σου όπου κι αν βρίσκεσαι!

Ελάχιστη κατάθεση

Οι εξοικιωμένοι και έμπειροι παίκτες ίσως να μην επηρεάζονται από το συγκεκριμένο κριτήριο, αλλά σε ό,τι αφορά τους παίκτες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο αθλητικό στοίχημα, η ελάχιστη κατάθεση αποτελεί παράγοντα μεγάλης αξίας. Αν λοιπόν το όριο της ελάχιστης κατάθεσης σε μια στοιχηματική είναι αρκετά υψηλό, σημαίνει ότι απευθύνεται περισσότερο στους πιο έμπειρους παίκτες. Στην περίπτωση που είναι χαμηλό, αυτό αποτελεί ένα καλό νέο για όσους εξοικιώνονται τώρα με τον κόσμο του online αθλητικού στοιχήματος.