Ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, βοηθώντας τον να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος τη σεζόν 2015-2016.
Ο τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Θρύλου αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας, σκοράροντας τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα σημείωσε 18 τέρματα.
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού πήρε το βραβείο, λοιπόν, στη 35η γιορτή του ποδοσφαιριστή ως ο πρώτος σκόρερ της Superleague για τη σεζόν 2015-2016. Επίσης, ο Ελληνας παίκτης του Θρύλου πήρε και άλλο βραβείο στη συγκεκριμένη γιορτή, καθώς αναδείχθηκε και ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2015-2016, βραβεία που αποδεικνύουν τη τρομερή χρονιά που πραγματοποίησε ο Κώστας Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο Κώστας Φορτούνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο αυτό στους συμπαίκτες μου και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με υγεία».
Επίσης,ο ποδοσφαιριστής του Θρύλου για το βραβείο του ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2015-2016 δήλωσε: «Όλα τα γκολ και οι ασίστ είναι ιδιαίτερες ειδικά αν κερδίζει η ομάδα σου. Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά και ένας σύγχρονος ποδοσφαιριστής πρέπει να τα έχει και τα δύο. Επίσης, πρέπει να δουλεύει καθημερινά και να είναι σε τοπ επίπεδο. Αυτό το βραβείο θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου που με στηρίζει και θέλω να πω για το σύλλογο μου ότι μας παρέχει τα πάντα, προκειμένου να παίζουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες».
Αναλυτικά τα βραβεία στη Super League (σε παρένθεση οι ομάδες στις οποίες βρίσκονταν κατά την περσινή σεζόν):
Ποδοσφαιριστής: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
Προπονητής: Μαρίνος Ουζουνίδης (Πανιώνιος)
Πρώτος σκόρερ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
Τερματοφύλακας: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός)
Νέος Ποδσφαιριστής: Χρήστος Χαρίσης (ΠΑΟΚ)
Ξένος Ποδοσφαιριστής: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός
Η καλύτερη ενδεκάδα: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Γκάλο (ΑΕΚ), Μαζουακού (Ολυμπιακός), Μολέδο (Παναθηναϊκός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Σιώπης (Πανιώνιος), Ζέκα (Παναθηναϊκός), Μπακασέτας (Πανιώνιος), Ροντρίγκες (ΠΑΟΚ), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Μπεργκ (Παναθηναϊκός)
Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)