Ο τραυματισμός του Όβι Σόκο στο παιχνίδι με το Λαύριο (2/1) σηματοδότησε την απαρχή της πιο δύσκολης περιόδου για τα Τρίκαλα, τα οποία μετρούν πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια.
Aν υπάρχει ένα παιχνίδι που θέλει να ξεχάσει ο Κώστας Φλεβαράκης απ όσα έχουν δώσει φέτος τα Τρίκαλα, αυτό είναι το εντός έδρας με το Λαύριο. Τι κι αν η ομάδα του επικράτησε των νεοφώτιστων (81-77) για τη 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ; Το γεγονός πως τότε (στις 2.1.2016) τραυματίστηκε ο Όβι Σόκο, έμελλε να αλλάξει τη μετέπειτα πορεία των "κυανέρυθρων" στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε πως έκτοτε μετρούν μόλις μία νίκη σε έξι αγώνες.
Αποτέλεσμα να "γκρεμιστούν" από την πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα και να βρίσκονται μόλις δύο νίκες πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μία διαφορά που δύσκολα θα αυξηθεί μέχρι νεωτέρας, αφού ακολουθεί η εκτός έδρας δοκιμασία με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (18/2). Εκεί όπου ο Κώστας Φλεβαράκης θα επιχειρήσει να τεστάρει τις αντοχές της ομάδας του, πριν τους δύο "τελικούς" με Ρέθυμνο (εντός) και Κολοσσό (εκτός). Αυτά είναι τα δύο παιχνίδια που έχουν "κυκλώσει" στη θεσσαλική πόλη, προκειμένου να απομακρυνθούν για τα καλά από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.
Για να επιστρέψουμε όμως στα δικά μας, η απουσία του Όβι Σόκο αποδείχθηκε καταστροφική. Η θλάση που υπέστη τη νίκη επί του Λαυρίου (όπου αγωνίστηκε για μόλις 3'45'') ήταν πιο σοβαρή απ ότι αρχικά έδειχνε, αφού οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για απουσία περίπου είκοσι ημερών. Εκ του αποτελέσματος όμως, ο 25χρονος φόργουορντ/σέντερ απουσιάζει ήδη ενάμιση μήνα, συνεχίζοντας να μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του στη δράση.
Μέχρι να τραυματιστεί άλλωστε, ήταν ο καλύτερος παίκτης των Τρικάλων μετρώντας 14.1 πόντους και 7.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αριθμοί που προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Φεράρα (Lega Due), δίχως όμως να προχωρήσει περισσότερο το θέμα. Επί της ουσίας, ο Κώστας Φλεβαράκης περιμένει πως και πως την επιστροφή του για να δημιουργήσει ξανά μια ισχυρή φροντ λάιν, γιατί -η αλήθεια είναι ότι- στα τελευταία έξι παιχνίδια, οι "κυανέρυθροι" κάθε άλλο παρά... φοβίζουν με τη δράση τους κοντά στο καλάθι.
εν είναι τυχαίο πως έχουν χάσει τη μάχη των ριμπάουντ στα τέσσερα εξ αυτών (μοναδικές εξαιρέσεις οι αγώνες με Κόροιβο και ΑΕΚ). Κατά τα λοιπά, όλα πηγαίνουν στραβά για την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, ο οποίος είδε τον -δεύτερο καλύτερο παίκτη του- Ντιμίτριους Κόνγκερ να αποχαιρετά μετά τη συντριβή από την Κηφισιά, με προορισμό το Ισραήλ. Ήτοι, ένα ακόμη πρόβλημα που παραμένει άλυτο. Μπορεί οι Μπράντον Μπράουν και Πολ Τζόουνς να πραγματοποιούν θετικές εμφανίσεις, αλλά είναι σαφές πως δεν μπορούν να έχουν την επίδραση των προκατόχων τους στο παιχνίδι των Τρικάλων.
Εξ ου το αρνητικό σερί, που... απαγορεύεται να μεγαλώσει περισσότερο -μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά οι "κυανέρυθροι" θα απειληθούν άμεσα με υποβιβασμό, έχοντας μειονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Καβάλα (σ.σ.: κάλυψε το -9 της ήττας της στο παιχνίδι του α' γύρου, κερδίζοντας με +18 στην Καλαμίτσα), αλλά κι εκτός έδρας δοκιμασία κόντρα στον Αρκαδικό.
Πρόδηλο είναι πως η επιστροφή του Όβι Σόκο δεν αποτελεί απλά ανάγκη για τα Τρίκαλα, αλλά και την "ένεση ψυχολογίας" που ψάχνουν για να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
sport24.gr