Σε ανακοίνωσή του ο Θέμης Γούλας, προπονητής βόλεϊ, αναφέρεται στη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα του Ασκληπιού. Αναλυτικά:
«Μετά από 10 χρόνια συνεργασίας, με αποτελέσματα πρωτόγνωρα για τον κόσμο του βόλεϊ στην πόλη των Τρικάλων, όπως η ανάδειξη αθλητών υψηλού επιπέδου και η οργάνωση των ακαδημιών με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, εκφράζω τις ευχαριστίες μου και ανακοινώνω τη λήξη αυτής της συνεργασίας με τον Α.Σ. ΑΣΚΛΗΠΙΟ.
Σε όλη αυτή την πορεία, με πολύ κόπο και προσπάθεια από μέρους μου, αλλά και από την πλευρά των αθλητών και τις περισσότερες φορές εντελώς μόνοι μας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν, μοναδική μου σκέψη και πάνω απ’ όλα ήταν πάντα το καλό των παιδιών.
Σύμμαχος και συμπαραστάτης σε όλη αυτή την πορεία, η καθολική αναγνώριση από τους αθλητές μου, μικρούς και μεγάλους, αλλά και των γονέων τους. Οφείλω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, καθώς και στους συνεργάτες μου στο προπονητικό team.
Διαφωνίες μεταξύ εμού και του Δ.Σ. του Ασκληπιού τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά την οργάνωση των διαφόρων τμημάτων, με κάνουν να μην μπορώ πια να συνεργαστώ με τον εν λόγω Αθλητικό Σύλλογο.
Έχοντας πολλά ακόμα να προσφέρω στο άθλημα ξεκινώ μια νέα  συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Φίλων Φυσικής Αγωγής «Η Άμιλλα» με έδρα τα Τρίκαλα (email : amillavolley@freemail.gr).
Είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστώ με ανθρώπους που αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου, με στόχο να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα στην πόλη μας, γαλουχώντας σωστούς ανθρώπους αλλά και μεγάλους αθλητές. Μαζί με τους συνεργάτες μου ξεκινάμε αυτή τη ΝΕΑ πορεία από μηδενική βάση και με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά,  καλούμε δε όλους εσάς να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα βασίζεται σε σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού.
Η φύση του αθλήματός μας είναι τέτοια που προάγει την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία μεταξύ των παικτών, ακόμα και διαφορετικών ομάδων.
 Όσοι είμαστε λοιπόν σ’ αυτό το χώρο, πρέπει ο καθένας απ’ το πόστο του, να προσπαθήσει να διαφυλάξει αυτά τα χαρακτηριστικά και να κρατήσει μακριά τα μικροσυμφέροντα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό».