Ο Στέλιος Βάσκος μίλησε για τα οφέλη του αθλητισμού και ιδιαίτερα για την ποδηλασία σε σχολεία στη Χρυσομηλιά και Ασπροκκλησιά στο Δήμο Καλαμπάκας και επίσης στο Δήμο Φαρκαδόνας στο 2ο δημοτικό σχολείο. Είναι ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην τρικαλινή κοινωνία και έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθούνε εκατοντάδες ποδηλάτες στο νομό Τρικάλων.
Ο Στέλιος μίλησε για τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός και ειδικότερα για την ποδηλασία με συνδυασμό τη διατροφή μειώνοντας το στρες , το άγχος , την κατάθλιψη, δυναμώνοντας την καρδιά , τους πνεύμονες , το μυαλό και τους μυς, όπως επίσης με το ποδήλατο αλλάζεις παραστάσεις , είσαι πιο κοντά στην φύση και είναι ένας καλός τρόπος να σέβεσαι το περιβάλλον . Μίλησε για την διατροφή στα παιδιά που είναι απαραίτητο να παίρνουν πρωινό πλήρες για να έχουν ενέργεια και να αποδίδουν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια της μέρας.
Επίσης μίλησε για τους ποδηλατοδρόμους που είναι αναγκαίο να υπάρχουν μέσα στην πόλη και πρέπει να έχουν πρόσβαση στα σχολεία καθώς εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο.