Μια όμορφη εμπειρία έζησαν τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. που βρέθηκαν στο Πήλιο το Σάββατο 3/12/2016. Το χιονισμένο, αυτό το καιρό, βουνό των Κενταύρων φόρεσε τα καλά του και υποδέχθηκε δεκάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα. Ο πρώτος trail αγώνας σε αυτό το μαγευτικό βουνό έγινε πλέον πραγματικότητα.
Ποτέ δεν είχε χιονίσει στο Πήλιο στις αρχές του Δεκέμβρη τα τελευταία 25χρόνια...αλλά σχεδόν μία εβδομάδα πριν την πρώτη έκδοση του Ultra Trail Pelion (76km) το έκανε!. Το χιόνι σε κομμάτια της διαδρομής έφτανε και το ένα μέτρο. Όλα τα μονοπάτια, που είχαν καθαριστεί σχολαστικά από τον υπεύθυνο του αγώνα Κώστα Τσαντό, είχαν πλέον "πνιγεί" στο χιόνι, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα, στη συγκεκριμένη διαδρομή. Δύσκολες αποφάσεις έπρεπε να παρθούν από το διοργανωτή. Έτσι, με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, ο αγώνας μειώθηκε δραστικά στα 26,4km, που πάλι τα 10km ήταν πάνω σε χιόνι. Όλοι όσοι συμμετείχαν σεβάστηκαν την απόφαση της διοργάνωσης και απόλαυσαν τη διαδρομή στα γραφικά γκαλντερίμια και μονοπάτια του Πηλίου σε ένα καθαρά χειμωνιάτικο τοπίο.


Σε αυτή την όμορφη διοργάνωση με τους 98 δρομείς, ο Ο.Π.Ο.Π. συμμετείχε με δύο δρομείς, οι οποίοι διένυσαν 26,4 χλμ μέσα στα όμορφα μονοπάτια του Πηλίου απολαμβάνοντας όλες τις όμορφες εικόνες που πρόσφερε το χιονισμένο βουνό. Οι δρομείς του συλλόγου μας Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης και Δημήτρης Τσιονάρας κατέλαβαν την 11η  και 60η  θέση αντίστοιχα με χρόνους  2:58:50 και 3:53:29.
Πρώτος το νήμα του τερματισμού έκοψε ο Καστοριανός Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος με χρόνο 2:31:12, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 2:31:36 και την τρίτη θέση κατέλαβε ο δικός μας Αχιλλέας Χρίστανας με 2:40:22.
Πολλά συγχαρητήρια στους δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Αχιλλέα Χριστάνα, Ηλίας Γιακίμη (8ος με χρόνο 2:53:07) και Πατσιατζή Γιάννη (72Ος 4:03:14).
Η διοργάνωση ήταν σε όλους τους τομείς άψογη!!!! Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους!!!