Εξι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ανάμεσά τους και ο τρικαλινός Κώστας Φουρτούνης και δύο Ελληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς, βρίσκονται ανάμεσα στους 500 πιο σημαντικούς παίκτες στον κόσμο, σύμφωνα με την λίστα που παρουσίασε το περιοδικό World Soccer.
Το αγγλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό, που μετράει ήδη 56 χρόνια διαδρομής , όπως αναφέρει σε σχετικό του εισαγωγικό σημείωμα στην ειδική έκδοση που κυκλοφόρησε, προσπάθησε «να καταρτίσει μια λίστα από τα πιο πολυσυζητημένους παίκτες του κόσμου , τους πιο άξιους , που εξ ορισμού, είναι οι σημαντικοί».
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπείται στην σχετική λίστα και μάλιστα με έξι ποδοσφαιριστές του: Αλμπέρτο Μποτία (Ισπανία), Αλεχάντρο Ντομίνγκες (Αργεντινή), Εστεμπάν Καμπιάστο (Αργεντινή), Τζίμι Ντουρμάζ (Σουηδία), Ρομπέρτο Χιμένεθ (Ισπανία) και τον Ελληνα Κώστα Φουρτούνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις τελευταίοι δεν υπάρχαν στην στην σχετική λίστα της περασμένης χρονιάς, όπου είχαν καταχωρηθεί Μποτία και Ντομίνγκες.
Από τους Ελληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, σχεδόν εξήντα στο σύνολό τους, θέση στην επιλογή του World Soccer, πήραν ο Κώστας Μανωλάς της Ρόμα, που ήταν και στην περσινή λίστα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Ντόρτμουντ, που αποτελεί νέα εισαγωγή.
Οπως και με το προηγούμενο έτος, που άρχισε με την κατάρτιση καταλόγου των βασικών παικτών από τα πρωταθλήματα , ξεκινώντας με 50 για καθένα από κορυφαία της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία), 40 για τη Γαλλία και την Ιταλία, μεταξύ 15 και 25 για την μεσαία κατάταξη πρωταθλημάτων, τελειώνοντας μεταξύ πέντε και 10 από τα μικρότερα πρωταθλήματα.