Δυο εν ενεργεία παίκτες της Super League, οι Κώστας Φορτούνης και Μάρκους Μπεργκ, και ακόμα τρεις που έχουν περάσει στο παρελθόν, φιγουράρουν στην προεπιλογή των 349 ποδοσφαιριστών από τους οποίους θα ψηφιστεί το top 100 για το 2016 της εφημερίδας "Guardian".
Ο τρικαλινός ηγέτης του Ολυμπιακού και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού αποτέλεσαν τις μοναδικές δύο επιλογές των συντακτών της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας για την προεπιλογή από τα "υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα".
Η προεπιλογή απαρτίζεται από 47 παίκτες που αγωνίζονται στην Ισπανία, 54 παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία, 83 παίκτες που αγωνίζονται στην Αγγλία, 38 παίκτες που αγωνίζονται στη Γερμανία, 25 παίκτες που αγωνίζονται στη Γαλλία, 16 παίκτες που αγωνίζονται στην Πορτογαλία, 34 παίκτες που αγωνίζονται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 14 παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Νότιας Αμερικής, 12 παίκτες που αγωνίζονται στο MLS και στο πρωτάθλημα Μεξικού και 26 παίκτες που αγωνίζονται σε Ασία, Ωκεανία και λοιπά πρωταθλήματα.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν περάσει από τη χώρα μας για μικρό χρονικό διάστημα. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιαγιά Τουρέ (Ολυμπιακός 2005-2006) που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι αν και δεν είχε πολύ καλή χρονιά, ακολούθησε ο Ντανίλο Περέιρα που το 2011 είχε δοθεί δανεικός στον Άρη από την Πάρμα και πλέον ανήκει στην Πόρτο και το καλοκαίρι κατέκτησε το Euro 2016, ενώ στη λίστα βρίσκεται και ο Φερνάντο Μπελούστσι (Ολυμπιακός 2007-2009), ο οποίος φέτος στη Σαν Λορένσο έχει εξαιρετική απόδοση και βρέθηκε ακόμα και στα πρόθυρα της επιστροφής στην εθνική Αργεντινής.

sport24.gr