Τη δεύτερή του νίκη στο Βόρειο Όμιλο πέτυχε ο Αστέρας Τρικάλων, που επικράτησε εκτός έδρας επί του Μ. Αλέξανδρου με σκορ 39-43 στο κλειστό της Γέφυρας το βράδυ του Σαββάτου.   'Ηταν μια νίκη εκτός πλάνου, η οποία οφείλεται τόσο στην απουσία των διεθνών σέρβων του Μ. Αλέξανδρου όσο και στην ωριμότητα της Τρικαλινής ομάδας να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται στο παρκέ.     
Οι παίκτες του Γ. Χατζή μπήκαν στον αγώνα με αμυντικό προσανατολισμό, έχοντας στο νου τους να περιορίσουν το σκοράρισμα των Θεσσαλονικέων (πρώτοι στον όμιλο με μ.ο. 63 πόντους ανά αγώνα) και παρέμειναν προσηλωμένοι σ' αυτό το πλάνο μέχρι το τέλος του ματς.  Πίεσαν σ' ολο το γήπεδο τους αντιπάλους τους και δεν επέτρεψαν στους ψηλούς του Μ. Αλέξανδρου να φτάσουν εύκολα στη τρικαλινή ρακέτα, ενώ έβγαλαν και αρκετούς αιφνιδιασμούς.  Πήραν το προβάδισμα στο σκορ απο το πρώτο 10λεπτο και το διατήρησαν ακόμα κι όταν οι Θεσσαλονικείς πίεσαν στο τέταρτο 10λεπτο και μείωσαν τη διαφορά στο καλάθι τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Παρά τη γκρίνια των γηπεδούχων προς τους διαιτητές, η εικόνα του αγώνα δείχνει ξεκάθαρα ότι ήταν μια δίκαιη νίκη για τους Τρικαλινούς, που ανεβάζουν την ψυχολογία τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη που δίνουν για την είσοδό τους στα "play-off" , που εκτός απροόπτου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο κλειστό της Μπάρας με αντίπαλο την Ίριδα Καβάλας. 
Σκορ ανά 10λεπτο : 8-12, 16-22, 28-37 και 39-43.
ΑΣΤΕΡΑΣ (Χατζής): Χατζής 22, Καλαϊτζίδης, Μανώλης 2, Τσίπρας 6, Ορέστης 6 και Φιλίππου 7         
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Διμπιτούζης): Μήτσου, Σουρλής, Τσιακμάκης, Διμπιτούζης Α. 4, Ανατολίτης Κ., Ανατολίτης Δ., Σαουλίδης 17, Μωυσιάδης και Διμπιτούζης Π. 18,
-Την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας Τρικάλων υποδέχεται τους Αργοναύτες Βόλου, που την προηγούμενη αγωνιστική δυσκόλεψαν απρόσμενα τον πρωτοπόρο 'Αρη, χάνοντας μόνο με 8 πόντους.