Προτού ακόμη κοπάσουν οι, χλιαροί, πανηγυρισμοί για την ευρεία νίκη της Πέμπτης (27/10) στην Ελευσίνα, ο Χρήστος Νιάρος κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν τον φετινό ΑΟΤ.
Το a-sports.gr «ανέκρινε» τον 26χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος παρεμπιπτόντως ετοίμασε το πρώτο γκολ της ομάδας του στο 5-0 επί του Πανελευσινιακού.
Οι συνεχείς αναβολές στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής θα φέρουν και πολλά διαδοχικά ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως, αυτό δεν τρομάζει τον Νιάρο και τους συμπαίκτες του.
Εξάλλου, όπως υποστηρίζει και ο δραστήριος αμυντικός του ΑΟΤ, η ομάδα του «είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει» τη φετινή περίοδο.
Επιπλέον, ο Νιάρος έσταξε… μέλι για την πόλη και τους κατοίκους των Τρικάλων, ενώ εξέφρασε την ευχή να παραμείνει για πολλά χρόνια στους «κυανέρυθρους».
-Ιδανικό ξεκίνημα για τα Τρίκαλα στη σεζόν. Πώς φτάσατε σε αυτό το άνετο 5-0 επί του Πανελευσινιακού;
«Πραγματικά ιδανικό ξεκίνημα, αλλά δεν είναι και τόσο άνετο όσο φαίνεται. Έχουν προηγηθεί πολλές ώρες συγκεκριμένης δουλειάς για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».
-Πάμε λίγο πιο πίσω. Η ομάδα ίσως δεν απέδιδε καλά σε κάποια φιλικά ματς. Τι μεσολάβησε και άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα;
«Στο ότι δεν απέδιδε καλά η ομάδα δεν θα με βρείτε σύμφωνο. Η ομάδα ήταν σε περίοδο προετοιμασίας, δοκιμάζαμε πράγματα, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν χρειάζεται. Σίγουρα, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης μάς πέρασε κάποια στοιχεία της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας».
-Πήραμε μια γεύση από τον φετινό ΑΟΤ στο ματς της Ελευσίνας. Το φετινό μότο σας είναι φουλ επίθεση;
«Εύχομαι να σας άρεσε αυτό που είδατε και ελπίζω να δείτε πολύ καλύτερα πράγματα μέσα στη σεζόν. Το φετινό μότο μας είναι να προσαρμοζόμαστε, όπως χρειάζεται στις ανάγκες του κάθε ματς και να παίρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».
-Θεωρείς ότι η ομάδα σου έχει τη δυναμική και το βάθος για να αποδώσει στις πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν;
«Αυτή η ομάδα χτίστηκε και είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, οπότε είναι προφανές ότι έχει τη δυναμική, αλλά και το βάθος για τις συγκεκριμένες ανάγκες του φετινού πρωταθλήματος».
-Σέντρα στο πρωτάθλημα με τον Αγροτικό Αστέρα. Εκτιμάς ότι θα παραταχθείτε εξίσου επιθετικοί στον Εύοσμο;
«Ναι. Σέντρα με τον Αγροτικό Αστέρα, που είναι μια ομάδα έμπειρη στην κατηγορία, με αξιόλογους συναδέλφους. Δείξαμε και στην Ελευσίνα ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Εκτιμώ πως η ομάδα θα είναι ακόμα πιο έτοιμη και θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους, που είναι και η ουσία».
-Ο λόγος σε σένα για… σένα. Αισθάνεσαι ότι έχεις βρει την ποδοσφαιρική σου Ιθάκη;
«Είναι μια ομάδα με τεράστια δυναμική, όπως είπα και πριν. Η αλήθεια είναι ότι στον ΑΟΤ έχω βρει την ομάδα που συμβαδίζουν οι στόχοι μας και οι φιλοδοξίες μας. Εύχομαι να πραγματοποιηθούν και να μείνω πολλά χρόνια εδώ.
Επίσης, ελπίζω στο τέλος του πρωταθλήματος να έχουμε πετύχει τον στόχο μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».
-Πώς είναι η ζωή για έναν ποδοσφαιριστή στα Τρίκαλα; Οι φίλαθλοι σας πλησιάζουν στις καφετέριες; Σας ρωτάνε για την ομάδα κτλ.;
«Η ζωή στα Τρίκαλα είναι η ιδανική για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Υπάρχει έντονα το ενδιαφέρον του κόσμου, μας στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνουμε και όλο αυτό μας βοηθάει να νοιώθουμε άνετα. Είναι μια πόλη που θα μπορούσα να μείνω για πάντα, με εξαιρετικούς ανθρώπους και ανώτατη ποιότητα ζωής».
a-sports.gr (ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ)