«Άσκηση, Διατροφή και Υγεία» ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργανώθηκε το Σάββατο 5  Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου στο πάρκο Ματσόπουλου από τον ΑΠΣ Τρίκαλα: Ελληνορωμαϊκή πάλη και σε συνεργασία με επιστήμονες του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο έναρξης της συνεργασίας τους.
Η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας από κάθε άποψη ενημέρωσης προέκυψε από τον προβληματισμό μας, για την εκπαίδευση και άθληση των παιδιών μέσα από αθλητικές και πολιτισμικές- κοινωνικές δραστηριότητες.
Το θέμα επίκαιρο αφού συμπίπτει με την καθολική συμμετοχή των παιδιών στην οργανωμένη άσκηση.
Στην αρχή παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο ΑΠΣ Τρίκαλα «πάλης ξεκίνημα» και η σύνδεσή  του με το πρόγραμμα «Άσκηση, Διατροφή και Υγεία» από τον υπεύθυνο οργάνωσης και διοίκησης του ΑΠΣ Τρίκαλα Νίκο Τσιακάρα.
Στη συνέχεια, οι διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν:
•    Σχέση άσκησης, υγείας και ποιότητας ζωής
Δρ. Κωνσταντίνα Καρατράντου, Διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
•    Η επίδραση της διατροφής στην υγεία
Αναστασία Μελισσοπούλου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος
Τέλος, παρουσιάστηκαν από τον Δρ. Βασίλειο Γεροδήμο, Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δύο προγράμματα επιστημονικής υποστήριξης που σχεδιάστηκαν ειδικά για τα μέλη του ΑΠΣ Τρίκαλα (ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες).
Η παραπάνω επιστημονική ομάδα  ενημέρωσε τους γονείς, απάντησε σε ερωτήσεις τους και τους ευχαριστούμε θερμά.
Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Καλών πρακτικών του συλλόγου μας «Παλεύουμε για τα παιδιά μας» και αποτελεί την πρώτη από τις πέντε που πρόκειται να διοργανωθούν τη φετινή αθλητική χρονιά.