Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου  έγινε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.
Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα αυτό  στη μακρόχρονη ιστορία του, αναγκάζοντας αρκετές φορές τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάσουν θετικότατα την εμφάνιση των  νεαρών αθλητών του.
Ηταν μια γιορτή του ελληνικού στίβου στην οποία συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο οι αθλητές του Ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος  τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 120 χρόνια μιας εξαίρετης αθλητικοκοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας, στην χώρα μας αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα με τις αναρίθμητες επιτυχίες των αθλητών του.
Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.
Οι Ελληνες φίλαθλοι που παρακολουθήσουν από τη δημόσια τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες  εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του 22 χρονου Κωσταντίνου Νάκου ο οποίος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κέρδισε τον πρωταθλητή Ελλάδος στα 400μ Πέτρο Κυριακίδη του Ολυμπιακού καταλαμβάνοντας την 1η Θέση στο δρόμο των 400μ με εμπόδια πετυχαίνοντας νέα ατομική επίδοση με 51΄΄65.  Αποτελεί τη χρυσή ελπίδα στα χαμηλά εμπόδια μετά την αποχώρηση από την αθλητική δράση του Περικλή Ιακωβάκη.
Εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση  πραγματοποίησε η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ του Γ.Σ.Τρικάλων. Η εντυπωσιακή παρουσία της δεν ήταν μόνο ότι κέρδισε την 1η θέση καθώς  και ο εκπληκτικός χρόνος των 3΄14΄΄99 αλλά η άνεση με την οποία κέρδισε τον αγώνα αφού οι άλλες ομάδες ήταν αρκετά μέτρα πίσω. Η εμφάνιση αυτή της ομάδας μας χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έγινε από ομάδα σκυταλοδρομίας σ’ αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα. Την ομάδα του Γ.Σ.Τρικάλων αποτελούσαν ο Γιώργος Τουλούμης, ο Κωνσταντίνος Νάκος, ο Χρήστος Αλμπάνης και ο Ευτύχης Σουλιώτης. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος αυτός των 3΄14΄΄99  είναι ρεκόρ Συλλόγου.
Στο δρόμο των 5000μ Γυναικών είχαμε τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας του Γ.Σ.Τρικάλων Αναστασίας Καρακατσάνη η οποία κατέλαβε την 2η θέση με χρόνο 16΄40΄΄ 32 πίσω από την ελληνοαμερικανίδα Μαρία Πάππας η οποία κέρδισε την κούρσα με χρόνο 15΄47΄΄56.
Στο πάνθεο των αθλητών που έγραψαν ιστορία σ’ αυτό το πρωτάθλημα συμπεριλήφθηκε και ο Χρήστος Αλμπάνης με την εκπληκτική του κούρσα στο δρόμο των 400μ καταλαμβάνοντας την 3η θέση ισοφαρίζοντας την  φετινή του ατομική επίδοση με 48΄΄22. Ηταν μια νίκη που εξέπληξε ειδικούς και μη.
Όμως η εντυπωσιακή αυτή πρόοδος των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης  συστηματικά οργανωμένης  και επιστημονικής δουλείας που γίνεται στο Σύλλογο. Μιας δουλειάς που ξεκινάει από τις Ακαδημίες του Συλλόγου μέχρι τους αθλητές υψηλών επιδόσεων. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών  σημαντική συμβολή έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου  και ιδιαίτερα ο  Δημήτρης Χαχάμη αρωγός  στις  προσπάθειές των αθλητών. Αλλά στη μεγάλη οικογένεια του Γ.Σ.Τρικάλων  υπάρχει και  το  εξαιρετικό προπονητικό δυναμικό το οποίο οδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στις επιτυχίες. Η  Φιλιώ Αγγελάκη, η Βίβιαν Γρατσάνη, η Τασούλα Μυλωνά, ο Βασίλης Βουτσελάς και ο Δημήτριος Σούλας  είναι αυτοί που έχουν την προπονητική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων.