Ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League. Μπορεί να μην μπήκαν στα πλέι-οφ, ωστόσο τα Τρίκαλα πραγματοποίησαν μία εξαιρετική σεζόν -την καλύτερη της ιστορίας τους- και με ρεκόρ 10-16 «πάτησαν» στη πρώτη δεκάδα της λίγκας, αφού πρώτα είχαν... ξεμπερδέψει με την υπόθεση της παραμονής στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της αξιομνημόνευτης πορείας των Τρικάλων ήταν φυσικά και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο 29χρονος φόργουορντ «έδεσε» ιδανικά με το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη και με όπλα την μεγάλη εμπειρία του και την έφεση στο μακρινό σουτ έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του φετινού «παζλ» της θεσσαλικής ομάδας.

Με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις να έχουν τελειώσει εδώ και αρκετές ημέρες, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο SDNA και έκανε έναν... μίνι-απολογισμό της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στις κορυφαίες στιγμές των Τρικάλων στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, στάθηκε στον Γιάννη Καστρίτη και την προσωπική του απόδοση, ενώ έκανε το δικό του σχόλιο για τον Κέλσει Μπάρλοου,

«Καταπληκτική σεζόν για τα Τρίκαλα»

«Η σεζόν κύλησε καταπληκτικά για τα Τρίκαλα. Κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν πως η ομάδα θα είχε τέτοια πορεία και πως θα έπαιζε ένα τόσο όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, φτάσαμε σε μερικές μεγάλες νίκες και κάναμε και ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Η σεζόν ήταν άκρως πετυχημένη και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι'αυτό», τόνισε αρχικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, από τον οποίο ζητήσαμε στη συνέχεια να ξεχωρίσει την κορυφαία στιγμή των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League:

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή από την φετινή σεζόν. Κάναμε μεγάλες νίκες, τόσο εντός με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ όσο και εκτός, με την Δόξα Λευκάδας και τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά είχαμε και κακές στιγμές. Για παράδειγμα, ο Νοέμβριος που είχε κάποια άσχημα θετικά αποτελέσματα ήταν άσχημος για εμάς, ωστόσο θεωρώ πως όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για το τελικό αποτέλεσμα και την τελική πορεία μας. Καλές και κακές στιγμές διαμόρφωσαν την εικόνα μας στο τέλος και έβαλαν το... λιθαράκι τους για την σεζόν που κάναμε».

«Στοιχεία μεγάλου προπονητή ο κόουτς Καστρίτης»

Στη συνέχεια, ο έμπειρος φόργουορντ στάθηκε στην επίδραση που είχε η παρουσία του Γιάννη Καστρίτη στην ομάδα των Τρικάλων, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να αναφέρεται με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον νεαρό τεχνικό που εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Θεσσαλών.

«Σίγουρα ο Γιάννης Καστρίτης ήταν μία από τις βασικές αιτίες της εξαιρετικής σεζόν μας. Προσωπικά, γνώριζα τον κόουτς αρκετά χρόνια, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν άριστες. Μπορώ να σου πω πως στον κόουτς Καστρίτη βλέπω στοιχεία που έχω δει σε πολύ μεγάλους προπονητές του πρωταθλήματος μας. Είναι σοβαρός και σεμνός, ενώ παράλληλα δουλεύει και πάρα πολύ. Ήταν σχεδόν όλη την μέρα στο γήπεδο, όμως το κυριότερο ατού του ήταν ο σεβασμός που είχε για τον κάθε παίκτη της ομάδας και η υπομονή που είχε σε όλα τα ζητήματα. Η υποστήριξη στο αγωνιστικό και το ψυχολογικό κομμάτι ήταν ευεργετική για όλη την ομάδα και έπαιξε σπουδαίο ρόλο σε όσα πετύχαμε φέτος», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στο καλό κλίμα που επέτρεψε στα Τρίκαλα να παρουσιάσουν μία τόσο καλή εικόνα στα παρκέ:

«Ξέρεις, οι περισσότεροι προπονητές λένε πως προτιμούν έναν καλό χαρακτήρα που θα “κουμπώσει” στο σύνολο, από έναν πολύ καλό παίκτη. Αυτό έγινε φέτος στα Τρίκαλα, όπου όλα τα παιδιά ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες και όλοι δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικό σύνολο. Γνωρίζαμε όλοι τους ρόλους μας στο αγωνιστικό κομμάτι, τι να κάνουμε στο παρκέ, ποια είναι τα plays μας, ενώ έξω από το γήπεδο γίναμε μία παρέα. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός πως δεν είχαμε αλλαγές στο ρόστερ μας. Ο κόουτς Καστρίτης εμπιστεύτηκε όλα τα παιδιά και αυτό βοήθησε στη χημεία και την ομοιογένεια της ομάδας, σε ένα φαινόμενο που δεν υπήρχε στις άλλες ομάδες του δικού μας επίπεδου».

«Από το... μηδέν η επόμενη μέρα, χαρούμενοι για τον κόσμο»

Σχετικά με το αν η φετινή χρονιά μπορεί να γίνει η βάση των Τρικάλων για τις επόμενες χρονιές και για το αν μπορούν οι βλέψεις της ομάδας να... ανέβουν ένα σκαλοπάτι, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε:

«Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Σίγουρα η φετινή σεζόν μπορεί να είναι ορόσημο για τα Τρίκαλα, ωστόσο η αποχώρηση του Γιάννη Καστρίτη θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όταν φεύγει ο... στρατηγός χάνεται το στίγμα και η φιλοσοφία, οπότε αυτό διαφοροποιεί τα πράγματα. Η ομάδα πρέπει να βρει νέο προπονητή, να ξεκινήσει από εντελώς διαφορετική βάση και αυτό είναι πάντα δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που το πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό».

Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας, για τον οποίο είχε να πει μόνο καλά λόγια: «Όποτε ερχόμουν ως αντίπαλος στα Τρίκαλα, μπορώ να πω πως αισθανόμουν αρκετά άβολα. Φέτος που το έζησα από... μέσα, είδα πως ο κόσμος στηρίζει πολύ την ομάδα και την βοηθά σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της. Μάλιστα, στη διάρκεια της σεζόν είδαμε νέους ανθρώπους και καινούρια πρόσωπα να έρχονται στο γήπεδο και να μας στηρίζουν, κάτι που μας έκανε πολύ χαρούμενους. Αυτό είναι άλλωστε και η ουσία του μπάσκετ και του παιχνιδιού».

«Η καλύτερη σεζόν μου, παρά τις ατυχίες»

Σε μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες και ομαδικά επιτεύγματα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν και σε ατομικό επίπεδο. Η τρομερή του εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ προκάλεσε αίσθηση, ενώ συνολικά οι αριθμοί του (8,9 πόντοι με 37,2% στα δίποντα, 40,6% στα τρίποντα, 88,9% στις βολές και 2,75 ριμπάουντ ανά παιχνίδι) δείχνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την πολύ καλή σεζόν του έμπειρου άσου.

«Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένους. Παρά τις δύο μεγάλες ατυχίες που πέρασα μέσα στη σεζόν με κάποιους τραυματισμούς, θεωρώ πως η φετινή ήταν η καλύτερη χρονιά μου, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής και του ρόλου μου, όσο και από αυτή των αριθμών. Επίσης, πολύ σημαντικός για εμένα ήταν και ο ρόλος του αρχηγού που είχα για πρώτη φορά στη καριέρα μου και δεν τον ήξερα. Θεωρώ πως ανταποκρίθηκα καλά και ήταν μεγάλη μου τιμή το γεγονός πως ο κόουτς Καστρίτης, που με εμπιστεύτηκε και σε αυτό το κομμάτι, έκανε ειδική αναφορά γι'αυτό στο τέλος της σεζόν».

«Στο χέρι του Μπάρλοου η καθιέρωση στην ΑΕΚ»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ζητήσαμε από τον αρχηγό των Τρικάλων να πει την γνώμη του για τον Κέλσι Μπάρλοου, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλίας και ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ από τη νέα σεζόν.

«Ο Μπάρλοου έκανε μία πολύ καλή σεζόν και θεωρώ πως είναι μία έξυπνη επιλογή για την ΑΕΚ. Θεωρώ πως μπορεί να ταιριάξει στην ομάδα και είναι στο χέρι του να ανέβει ακόμα περισσότερο αγωνιστικά και να πρωταγωνιστήσει, σε μία πολύ μεγάλη και σοβαρή ομάδα. Ουσιαστικά, μόνο προς τα... πάνω μπορεί να πάει στην ΑΕΚ και μακάρι να είναι το ίδιο καλός και εκεί».

 sdna.gr (Mάκης Σερεπίσος)