Κοντά σε μία τεράστια νίκη έφτασαν στην Πάτρα τα Τρίκαλα BC, αλλά οι απουσίες λύγισαν την ομάδα στο φινάλε με τον Προμηθέα να κερδίζει τελικά με 88-71.

Στο 35' τα Τρίκαλα ήταν μπροστά στο σκορ με 67-68, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν και ο Προμηθέας πήρε νίκη που την κρατά στη διεκδίκηση μίας θέσης στην «τετράδα».

Ο Προμηθέας λαχτάρησε για 35 λεπτά, αλλά τελικά επικράτησε των Τρικάλων με 88-71. Οι κυανέρυθροι ήταν κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικοί παρά τις απουσίες τους, ωστόσο η κούραση στο τέλος τους επηρέασε σε εκτέλεση και σε σκέψη.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά προβλήματα απέναντι στην άμυνα ζώνης του Φώτη Τακιανού ενώ στην άλλη πλευρά οι Λούντζης και Μόρις έβρισκαν με μεγαλύτερη ευκολία το δρόμο προς το καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 45-44, 61-60, 88-71

Αιχμές για τη διαιτησία

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην Πάτρα, τα Τρίκαλα BC με ανάρτησή τους στο Facebook επιτέθηκαν στη διαιτησία του αγώνα αφήνοντας αιχμές για αλλοίωση του αποτελέσματος λόγω αποφάσεων.

«Παρά τα προβλήματα, τις απουσίες και τα γνωστά φαλτσοσφυρίγματα τα Τρίκαλα πάλεψαν μέχρι το τέλος μέσα στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Μία αυστηρή τεχνική ποινή, οι αποβολές με φάουλ των Φιλντς και Τεϊμς, οι τραυματισμοί Ρίτσαρντσον και Μόρις στο πιο καθοριστικο σημείο αλλα και η κοπωση εδωσαν "αέρα" στον Προμηθεα που επικράτησε τελικά με 88-71. Συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια...» τονίζουν τα Τρίκαλα BC.