Mε γκολ του Κουσκουνά στο 48’ της αναμέτρησης τα Τρίκαλα έκαμψαν την αντίσταση της Ζακύνθου και πρόσθεσαν τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους, παραμένοντας μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος(φωτογραφία από sportrikala.gr).
Tα Τρίκαλα έφτασαν τα τέσσερα διαδοχικά τρίποντα κι ενώ το πρόγραμμά τους είναι αρκετά ευνοϊκό και στη συνέχεια προκειμένου να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο σερί.
Η ομάδα του Σταύρου Ψιμουλάκη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε πέναλτι με τον Κουσκουνά και τελικά ο ίδιος παίκτης έβαλε και το μοναδικό γκολ. Κλασικές ευκαιρίες δεν χάθηκαν, αλλά οι φιλοξενούμενοι απειλήθηκαν μόλις μία φορά.
Όσο για τους Επτανήσιους, είναι σαφές πως χωρίς τον Ζαϊρί δεν μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Σπατάλησαν τη μοναδική που έβγαλαν και κάπως έτσι για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι τους γνώρισαν την ήττα.
Μπορεί το ματς να ξεκίνησε με φάση για τη Ζάκυνθο μόλις στο 4', αλλά η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Για την ακρίβεια οι φιλοξενούμενοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι παρουσιάζοντας πάρα πολλά προβλήματα μεσοεπιθετικά.
Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, δεν πίεζαν καθόλου και το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκονται συνεχώς στο δικό τους μισό, να κλείνουν όσο καλύτερα μπορούν τους χώρους και σταθερά να αμύνονται χωρίς να παγώνουν τον ρυθμό για να πάρουν ανάσες.
Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο αυξανόταν και η πίεση των γηπεδούχων. Εκείνοι αναπτύσσονταν τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Σερτζίνιο, Δουκάκης και Ναβάρο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά η μπάλα δεν έφτανε στον Κουσκουνά.
Τα Τρίκαλα κέρδιζαν και αρκετά κόρνερ, αλλά από κανένα εξ αυτών δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Τελικά στο 43' κέρδισαν πέναλτι σε προσπάθεια του Ριζογιάννη, όμως, το γκολ δεν ήρθε ούτε τότε, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Παπαδόπυολος απέκρουσε την εκτέλεση του Κουσκουνά.
Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Ψιμουλάκης αποφάσισε να ρισκάρει. Έβαλε Βρούτσινα και Φλίγκο, άλλαξε τον σχηματισμό των Τρικάλων και αυτό του βγήκε αμέσως. Μόλις στο 48' ο Κουσκουνάς έκανε το 1-0 ύστερα από πάσα του Βρούτσινα.
Το γκολ απλοποίησε τα πράγματα και έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ελέγξουν το ματς στη συνέχεια. Η Ζάκυνθος εξακολούθησε να είναι κάκιστη μεσοεπιθετικά και μοιραία βρισκόταν διαρκώς σε θέση άμυνας.
Όλα αυτά άλλαξαν όταν μπήκαν στο παιχνίδι ο Γκμπαλέ για τον ΑΟΤ και ο Οραφίδης για τους φιλοξενούμενους. Τα Τρίκαλα έχασαν τη χημεία τους, οι Επτανήσιοι άρχισαν να το πιστεύουν και κάπως έτσι ήρθε και η μεγάλη ευκαιρία στο 70' με τον Αποστόλου.
Αυτή τελικά έμελλε να είναι και η καθοριστική στιγμή στον αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν ξανά τόσο κοντά στο γκολ. Πάλεψαν, προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αλλά η ισοφάριση τελικά δεν ήρθε.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σφακιανάκης (Αθηνών), βοηθοί του οι Κωνστάντιος (Εύβοιας) και Δεληθοδωρής (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Πουλημάς (Κέρκυρας).
Κίτρινες: 90'+1 Βρούτσινα - 37' Μεντούρ, 43', Καμπούρης, 51' Βοσνακίδης
ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Χιώτης, Στουρνάρας, Παπαπαναγιώτου, Σαρακατσάνος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Φαγιέ, Ναβάρο, Δουκάκης, Κουσκουνάς.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καμπούρης, Πέττας Ρ., Λέκκας, Μεντούρ, Πέττας Ν., Βοσνακίδης, Γραικός, Κάρδαρης.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΑΕΛ – Καλλιθέα 1-0
Πανσερραϊκός – Πανελευσινιακός 2-2
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΟ Χανιά 0-0
Παναιγιάλειος – Αγροτικός Αστέρας 2-2
Κέρκυρα – Αχαρναϊκός 2-0
Παναχαϊκή – Λαμία ΑΝΑΒΟΛΗ
Εργοτέλης – Κισσαμικός 0-3αα
Απόλλων – Ολυμπιακός Βόλου 3-0α.α
ΑΟ Τρίκαλα – Ζάκυνθος 1-0

H βαθμολογία
1. ΑΕΛ 59
2. Κέρκυρα 55
3. Απόλλων Σμύρνης 55
4. Τρίκαλα 49
5. Λαμία 41
6. Καλλιθέα 40
7. Κισσαμικός 40
8. Παναιγιάλειος 34
9. Πανσερραϊκός 33
10. Αναγέννηση Καρδίτσας 33
11. Αχαρναϊκός 31
12. Ζάκυνθος 30
13. Χανιά 26
14. Αγροτικός 25
15. Πανελευσινιακός 21
16. Παναχαϊκή 20
17. Ολυμπιακός Βόλου 13
18. Εργοτέλης 10