Τα Τρίκαλα δίνουν φέτος ευκαιρίες σε αρκετά νέα παιδιά της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ και ο Κώστας Φλεβαράκης έχει δώσει σημαντικό ρόλο στον Φίλιππο Καλογιαννίδη.
Με όπλα το πάθος, την ψυχή του και την ενέργεια που βγάζει πάνω στο παρκέ, ο διεθνής με τις “μικρές” εθνικές ομάδες “κόμπο” γκαρντ, κάνει πολύτιμη και αθόρυβη δουλειά, κερδίζοντας με το σπαθί του χρόνο συμμετοχής στα μεγάλα σαλόνια.
Ο ταλαντούχος άσος μίλησε στο superbasket.gr για την απόφασή του να επιστρέψει στην Α1 μετά την παρουσία του στο Μαρούσι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ερμή Λαγκαδά, αλλά και στον καλό του φίλο και άλλοτε συμπαίκτη του, Γιάννη Αντετοκούνμπο.
-Τι σε έκανε να επιλέξεις τα Τρίκαλα φέτος;
Μετά από χρόνια 3 στην Α2, φέτος ήμουν έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα! Δούλεψα όλο το καλοκαίρι με πολύ καλούς προπονητές, ήμουν και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και περίμενα το ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες της Α1! Τα Τρίκαλα νομίζω για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανα γιατί υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να αγωνιστώ φέτος σ όλους τους τομείς! Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου.
-Πώς νιώθεις με το ρόλο σου;
Από την πρώτη μέρα που είχα έρθει στην ομάδα μίλησα με τον προπονητή μου και ήξερα το ρόλο μου! Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να γνωρίζει τη θέλει η ομάδα και ο προπονητής να δώσει μέσα στο γήπεδο! Εγώ όταν μπαίνω έχω εντολή να πιέσω σε όλο το γήπεδο και όταν μου δοθεί η ευκαιρία να βοηθήσω και στην επίθεση! Ουσιαστικά για τον πρώτο μου γεμάτο χρόνο στην Α1 το έχω αποδεχτεί, είμαι ευχαριστημένος και νιώθω καλά!
-Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει απ τη συνεργασία σου με τον Κώστα Φλεβαράκη;
Είμαι τυχερός που δουλεύω με προπονητές όπως είναι ο coach Φλεβαράκης! Είναι πολύ έμπειρος προπονητής και γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Α1. Φέτος με τη συνεργασία μου μαζί του έχω κερδίσει πολλά και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει!
-Θα καταφέρετε να μείνετε στην Α1;
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια σειρά από δύσκολους αγώνες! Χρειαζόμαστε σίγουρα 2 νίκες για να πούμε ότι σωθήκαμε. Πιστεύω στην ομάδα μου και στους συμπαίκτες και όλοι θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο παλεύοντας σε όλα τα παιχνίδια και το αποτέλεσμα που θέλουμε θα έρθει. Είμαι αισιόδοξος!
-Τι θα θελες να πεις στον κόσμο σας;
Καταρχήν έχω εντυπωσιαστεί με το γεγονός ότι όλη η πόλη αγαπάει και στηρίζει την ομάδα και εντός και εκτός γηπέδου! Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που έχει δείξει μέχρι τώρα και επίσης να συνεχίσει να το κάνει αυτό όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα υπόλοιπα χρόνια!
-Πώς νιώθεις που επέστρεψες στην Α1 μετά την εμπειρία του Αμαρουσίου;
Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναβρέθηκα στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα και με πιο ενεργό ρόλο! Το ήθελα πολύ! Αυτές οι εικόνες και οι εμπειρίες που μάζεψα από εκείνη τη χρονιά στο Μαρούσι με βοήθησαν πολύ για τη συνέχεια και την εξέλιξη μου!
-Πόσο βοήθησε στην εξέλιξή σου η παρουσία που είχες με μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Ερμή Λαγκαδά;
Γενικά, πιστεύω ότι με βοήθησε όλη η παρουσία μου στην Α2 από την πρώτη χρονιά στον Ερμή Λαγκαδά και όχι μόνο πέρσι! Υπήρχαν και χρονιές, όπως η 2η μου, που είχα προπονητή που δεν μ’ εμπιστευόταν και δεν είχα το χρόνο που ήθελα για να μπορέσω να προχωρήσω αλλά παρ όλα αυτά δούλεψα, έμεινα και 3ο χρόνο στην ομάδα και σε αυτό έπαιξε ρόλο η διοίκηση και ο προπονητής που με ήθελαν και τελικά μου έδωσαν το χρόνο που μου άξιζε και τους ευχαριστώ για αυτό γιατί με βοήθησαν να φανώ περισσότερο και να κυνηγήσω κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά!
-Πού οφείλεται η έκρηξη του άλλοτε συμπαίκτη σου στην εθνική νέων Γιάννη Αντετοκούνμπο; Περίμενες να γίνει σουπερ σταρ του ΝΒΑ; Πώς θα τον περιέγραφες;
Αυτό οφείλεται στο πάθος και στην τρέλα που έχει γι αυτό που κάνει! Αυτή τη στιγμή δουλεύει κάτω από πολύ καλές συνθήκες και θα γίνει ακόμα καλύτερος. Για να μην κρυβόμαστε κανείς δεν πίστευε ότι από τόσο νωρίς θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται τήρα από τόσο νωρίς. Από τότε που είμασταν συμπαίκτες και αντίπαλοι ξεχώριζε το ταλέντο του και ήμουν σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα κάνει το μπαμ! Δεν μπορώ να τον περιγράψω σαν κάποιο παίκτη γιατί ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα! Είναι ένα χαρισματικό παιδί!
superbasket.gr