Πάνω από 3.000 αθλητές, προπονητές, συνοδοί, επισκέπτες θα βρίσκονται το επόμενο οκταήμερο στα Τρίκαλα, για δύο πανελλήνιες διοργανώσεις που διεξάγονται στην πόλη. Τα Τρίκαλα των αθλητών με τα παγκόσμια ρεκόρ, με τις δεκάδες διακρίσεις, με την έντονη παράδοση σε στίβο και μπάσκετ, είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν για άλλη μια χρονιά, σημαντικές διοργανώσεις.
Πρόκειται για:
- το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων, που θα διεξαχθείς το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου
- την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων (Final Six), που θα διεξαχθεί το εξαήμερο 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου  στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου.
«Και οι δύο διοργανώσεις, με την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των αντίστοιχων Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ και ΕΟΚ, καθώς και των τοπικών ενώσεων, είναι απόδειξη των δυνατοτήτων της πόλης και του Δήμου» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Σε επίπεδο εγκαταστάσεων, τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο όσο και το Στάδιο, έχουν δεχθεί παρεμβάσεις, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις.


Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει έμφαση σε άλλους δύο τομείς:
- στην ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τα έργα στα γήπεδα Κρηνίτσας και Πύργου
- στη βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Κολυμβητήριο (ολοκληρώνεται η εκπόνηση της μελέτης και θα κατατεθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας (η δημοπράτηση γίνεται το αμέσως επόμενο διάστημα).
Επίσης, πρόσθετα έργα στον αθλητικό τομέα προγραμματίζονται, συνυπολογίζοντας και τις παρεμβάσεις που ήδη έγιναν σε γήπεδα στα χωριά.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης του Στίβου, είναι ο εθελοντισμός. Η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων υποστηρίζει την ιατρική περίθαλψη  στο πρωτάθλημα Στίβου. Πρόκειται για σημαντική κίνηση, καθώς πλέον, η παγκόσμια πρακτική για τη συμμετοχή εθελοντών σε διοργανώσεις αυτού του μεγέθους, γίνεται πράξη και στα Τρίκαλα.

Συνέντευξη Τύπου

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων και Κορασίδων παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Αχίλλειον". Οπως ειπώθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό "είναι  το μεγαλύτερο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα, με 2.000 αθλητές". Κάλεσε τους τρικαλινούς να παραστούν στο πρωτάθλημα για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους αθλητές. Τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, ενώ αναφέρθηκε και στον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, η οποία προβάλλει τον τόπο μας, δημιουργώντας οικονομικές ανάσες στην τοπική πραγματική οικονομία. Τέλος, τόνισε πως ο Δήμος πρέπει να δρομολογήσει τη διαδικασία για τη βελτίωση του ταρτάν, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος έθεσε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.
Η αντιδήμαρχος κ. Ε. Λεβέντη ανέφερε πως το μέλλον του στίβου είναι στα Τρίκαλα, μια πόλη που πάντα φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές οργανώσεις, με πλούσια ιστορία στον αθλητισμό και ειδικά στον στίβο. Στους αγώνες θα συμμετάσχει η νέα γενιά του στιβού και μεταξύ αυτών ο νεαρός Μανώλης
Καραλής που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ.