Μια μεγάλη γιορτή για το μπάσκετ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων τις επόμενες ημέρες.

Η Εθνική Εφήβων, η επόμενη γενιά της επίσημης αγαπημένης, θα βρίσκεται στα Τρίκαλα μετέχοντας σε τουρνουά για καλό σκοπό: για τη δημιουργία ενός ταμείου, που θα φροντίζει την υγεία των ερασιτεχνών αθλητών σε περιπτώσεις τραυματισμών με τον τίτλο Ταμείο Ιατρικής – Οικονομικής Κάλυψης Καλαθοσφαιριστών.
Η σχετική ιδέα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου και ο πρόεδρος της ομάδας των  Ικάρων κ. Κώστας Σκρέτας.
Ο πρώτος, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ερασιτεχνών αθλητών, τονίζοντας τη σημασία του ότι, αυτό το Ταμείο, θα λειτουργεί υπό την επιστασία του Δήμου Τρικκαίων. Και επεσήμανε τη μέγιστη τιμή για την πόλη, της έλευσης της επόμενης γενιάς του ελληνικού μπάσκετ.
Ο δεύτερος τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο αγώνας, με την εθελοντική συνεισφορά με τη μορφή των κουπονιών, που θα διατίθενται στη διάρκεια του διημέρου από υπεύθυνους του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.
Οι αγώνες – με τη συνδιοργάνωση Δήμου Τρικκαίων, Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης και Ικάρων - θα διεξαχθούν το διήμερο 27 και 28 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας, με ώρα έναρξης 17:30.
Την πρώτη ημέρα, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας Εθνική Εφήβων - Ικαροι. Μάλιστα θα τιμηθεί για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του ο Φ. Φούντας, που σταματά την ενεργό δράση.
Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στην Εθνική Εφήβων και επίλεκτους τρικαλινούς μπασκετμπολίστες.