Σημαντική ανάσα στη μάχη για την παραμονή στη Β' Εθνική πήρε η Σπάρτη το απόγευμα της Τετάρτης (25/4), κερδίζοντας εντός έδρας τα Τρίκαλα με 1-0 για την 28η αγωνιστική.
Έτσι, η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη με 38 βαθμούς βρίσκεται στη 10η θέση και το +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, στενοχωρώντας παράλληλα και τον Θωμά Γράφα, που είχε περάσει νωρίτερα στη σεζόν από τον πάγκο και αποχώρησε αιφνιδιαστικά για να αναλάβει τον ΑΟΤ.
Οι «κυανέρυθροι», από την πλευρά τους, είναι με 45 βαθμούς στην 6η θέση.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, oι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13' με ωραία κεφαλιά του Οικονομόπουλου ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε από δεξιά ο Παναγιώτου.
Οι Θεσσαλοί απείλησαν για την ισοφάριση στο 34' με ένα σουτ του Γκόλια εκτός περιοχής, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Μακρυωνίτης.
Τρία λεπτά αργότερα οι Πελοποννήσιοι βρέθηκαν κοντά στο 2-0, καθώς ο Παναγιώτου σούταρε, ο Γιδόπουλος απέκρουσε ασταθώς και ο Φουρτάδο, που ακολουθούσε τη φάση, αστόχησε από κοντά.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιδόπουλος εξουδετέρωσε το σουτ του Γουόρντεν εντός περιοχής, ενώ έδειξε τα αντανακλαστικά του και σε εξ επαφής κεφαλιά του Φουρτάδο στο 41'.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε για αρκετή ώρα δίχως φάσεις, ενώ στο 67' υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών του ΑΟΤ που έκαναν προθέρμανση με παράγοντες της Σπάρτης, για να προκύψει μια πεντάλεπτη διακοπή μέχρι να αρχίσει εκ νέου το παιχνίδι και να βγουν και μερικές κίτρινες κάρτες.
Στο 84' το σουτ του Τόμιτς ήταν άστοχο για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, ενώ στο 89' ο Γκόλιας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Τσίπρα και αυτός από κοντά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.
Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν την πολύτιμη νίκη.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκοβέσης του Συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς τη Δέτση του Συνδέσμου Αθηνών και τον Ψαρρή του Συνδέσμου Ζακύνθου.
Κίτρινες: 26' Tσιόφου, 72' Οικονομόπουλος, 88' Γουόρντεν - 72' Βέρτζος, 72' Κοτσώνης (στην προθέρμανση), 86' Μάκος.
ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Σάββα, Νιάρος, Τριανταφυλλάκος, Παναγιώτου, Τσιόφου (80' Καζβιρόπουλος), Μουζακίτης (86' Γραικός), Γουόρντεν, Φουρτάδο (60' Βοσνακίδης).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Θωμάς Γράφας): Γιδόπουλος, Πάνος, Μάκος (81' Ν' Λουντούλου), Βέρτζος, Γκόλιας, Τσιάρας, Μιλοσάβλιεφ, Τόμιτς, Χιντζίδης (73' Γροντής), Σαχινίδης, Γιαννιτσάνης (62' Τσίπρας).

a-sports.gr