Θέση για το θέμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα στις Σέρρες παίρνει ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ Χρήστος Γιαλιάς.
Ξεκαθαρίζει ότι  οι αντιδράσεις εκείνου και όσων των συνόδευαν ήταν αμυντικές και πως δεν επιθυμεί να διωχθούν ποινικά τα «λιοντάρια».Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Mε αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα Πανσερραϊκός-ΑΟΤ στο γήπεδο των Σερρών, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής.
1ον .Δεν θεωρώ ότι αποτελεί πρόκληση ο πανηγυρισμός ενός γκολ από έναν ποδοσφαιριστή και η αφιέρωση του στον μεγαλομέτοχο και στον πρόεδρο της ομάδας που εκπροσωπεί.
2ον. Δεν θεωρώ πρόκληση την παρουσία της οικογένειας της ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΑΕ στον δύσκολο αγώνα που δίνει η ομάδα για να κατακτήσει τους στόχους της.
3ον. Θεωρώ πρόκληση την προσαγωγή μας στο αστυνομικό τμήμα ως κατηγορούμενοι χειροδικίας, τη στιγμή που οι μαρτυρίες, τα βίντεο και όλο το φωτογραφικό υλικό καταμαρτυρούν ότι όλες οι αντιδράσεις μας ήταν καθαρά αμυντικές για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας καθώς στο μπουθ ήμουν εγώ, η σύζυγός μου, ο γιος μου με την σύντροφο του, η γραμματέας μου και άλλα δύο φιλικά ζευγάρια.
Τέλος, η ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΑΕ και προσωπικά εγώ δεν επιθυμούμε την ποινική δίωξη της Διοίκησης της ΠΑΕ Πανσερραϊκός την οποία ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Κατανοούμε ότι οι εντάσεις προήλθαν από μία μερίδα φιλάθλων που δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του συλλόγου».