Ο Κώστας Φορτούνης αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πάρει το... τρίποντο και να αυξήσει την διαφορά.
Ο τρικαλινός ποδοσφαιριστής είπε στη NOVA:
Για τα νέα πρόσωπα που έπαιξαν κόντρα στην Αστανά και τα παιδιά από τις Ακαδημίες: «Για αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα έχουμε πολύ καλό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Πολλά παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά χθες αντεπεξήλθαν πολύ καλά. Εχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους.
Είναι πολύ σημαντικό να βγάζει μια ομάδα παίκτες από την Ακαδημία. Μακάρι να γίνεται αυτό σε όλες τις ελληνικές ομάδες και να προωθούνται τα παιδιά στην πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο».
Για το αν θα επηρεάσει η αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού και η διαφορά στη βαθμολογία: «Όλοι μπαίνουν από την αρχή σε ένα ντέρμπι χωρίς να έχουν στο μυαλό τους διαφορά κ.τ.λ.. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο καλύτερος θα κερδίσει. Θα πρέπει να το θέλουμε πάρα πολύ, να μπούμε από την αρχή ως το τέλος αποφασισμένοι, να βοηθήσει πολύ ο κόσμος. Να δείξουμε πόσο το θέλουμε. Αν γίνουν τα παραπάνω θα κερδίσουμε».
Για την ενδεχόμενη απουσία του Μπεργκ: «Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, σκοράρει τα περισσότερα γκολ αλλά νομίζω πως έχουν τους παίκτες για να τον αντικαταστήσουν».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Νιώθω πολύ καλά: αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Έχω απόλυτη ελευθερία από τον προπονητή μου και μακάρι να συνεχίσω έτσι».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Να μας στηρίξουν από το πρώτο λεπτό και να μας βοηθήσουν ακόμα και αν έχουμε κάποια άτυχη στιγμή».
Πηγή: gazzetta.gr