Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Sport 24 ο Κώστας Φορτούνης. Ο τρικαλινός μέσος του Ολυμπιακού έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εθνική ομάδα, στον Πάουλο Μπέντο, αλλά και στα επεισόδια που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα.
Για τη φετινή σεζόν είπε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά θεωρώ πως έκλεισε θετικά η χρονιά. Με το πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο που το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήμασταν άτυχοι, θα μπορούσαμε να προκριθούμε στον τελικό. Αν είχαμε κάνει το νταμπλ θα ήταν πάρα πολύ καλή η χρονιά».
Σε ό,τι αφορά την αλλαγή πέντε προπονητών από την έναρξη της περιόδου ο άσος του Ολυμπιακού ανέφερε: «Το βίωσα πρώτη φορά. Ήταν πρωτόγνωρο και απίστευτα δύσκολο. Ένας προπονητής, αν δεν έχει το χρόνο του δεν μπορεί να φτιάξει μία ομάδα. Πρέπει να μάθει τους παίκτες και οι παίκτες να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αλλάζει ο προπονητής μέσα στη σεζόν».
Παραδέχθηκε ότι η ομάδα που φοβήθηκε περισσότερο στη μάχη του τίτλου ήταν ο ΠΑΟΚ: «Μας δυσκόλεψε περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Είχε τους παίκτες και την ικανότητα για να φτάσει ψηλά. Όπως είδαμε και στο τέλος, έφτασαν κοντά, αλλά είχαμε πάρει τη διαφορά και πήραμε το πρωτάθλημα».
Για τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα είπε: «Είμαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Με αηδιάζουν αυτά τα γεγονότα. Φοβάσαι να εκτελέσεις ένα κόρνερ, φοβάσαι να πανηγυρίσεις. Ειδικά, για τους ξένους είναι πρωτόγνωρα πράγματα».
Αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση και στον Πάουλο Μπέντο: «Είναι ένας καλός προπονητής, που πίστεψε στα νέα παιδιά. Ήταν πολύ σοβαρός στις αποφάσεις του. Αν δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει έναν παίκτη, απλά δεν θα τον έβαζε. Δεν θα πιεζόταν απ' τον κόσμο. Ήταν καλός προπονητής, απλά στην Ελλάδα είμαστε πιο απαιτητικοί».
Για την Εθνική ομάδα τόνισε: «Όπως είδαμε και μέσα στο Βέλγιο, το παιχνίδι το παλέψαμε πολύ και δεχθήκαμε το γκολ στο 90'. Πάμε στη Βοσνία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη νίκη, θα είμαστε πολύ κοντά στο να περάσουμε. Δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο.
Έχουμε μία ποιοτική ομάδα και παίκτες σε πολύ καλή ηλικία. Είχαμε μία αποτυχία. Δεν περάσαμε στην τελική φάση. Εδώ βλέπουμε πως μεγάλες χώρες δεν προκρίνονται στα τελικά και το προσπερνούν. Εμείς, μία φορά δεν προκριθήκαμε και ακούσαμε διάφορα. Όλες οι ομάδες περνούν μία κρίση. Πλέον, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε ένα πολύ καλό και σοβαρό προπονητή που ξέρει τι πρέπει να ζητάει απ' τους παίκτες του».

naftemporiki.gr